Witam. Jak w temacie. Czy ktoś używał tego środka chemicznego i może coś o nim powiedzieć? Skuteczność działanie czy godny jest polecenia? http://www.chlodnictwo24.com.pl/p,pl,436...zacji.html Pzdr
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Środek dezynfekujący do wymienników ciepła CARLYBIO
8 Odpowiedzi, 7717 Wyświetleń|
A jakość jego jest odpowiednia? Używałeś go? Pzdr
Witam
Za tą cenę to jaki by nie był ![]() Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
jest to dobry środek dobrze radzi sobie z różnymi grzybami itp cuchnącymi ustrojami stosuję go z powodzeniem i jest dopuszczony do spożywki
Dzięki za info. Głównie mi chodzi o zapachy i smród z klimy. Pzdr
miałem do czynienia całą linią tych produktów i są całkiem dobre trzeba przyznać i prawie wszystkie w miarę ładnie pachną
Witam
Widzę że trochę eksperymentujesz może i dobrze, w końcu trafisz na ten idealny. Jakiś czas temu pytałeś o złoty środek na bardzo brudny parownik. Powiem Ci że tak naprawdę to nie ma takiego, tak mi się przynajmniej wydaje. Ja używam trzech środków i użycie każdego z nich kwalifikuje po stanie parownika. Do parowników w normalnej domowej eksploatacji, łatwy do usunięcia osad na wymienniku, lekki smrodek, filtry nawet mocno zabrudzone używam Rectorseal Coil Disinfectant. I to do klimatyzatorów w użytku domowym czy biurowym serwisowanych na bieżąco w zupełności wystarczy. Jeżeli urządzenie było dłuższy czas nie serwisowane, jest w palarni, smród jest większy, używam najpierw Evaporator Coil Cleaner i poprawiam później Rectorseal Coil Disinfectant żeby zabezpieczyć przed Legionellą i grzybami. Ma on też przyjemniejszy zapach. Jeżeli oba środki zawiodą jak miałem ostatnio w lokalu na przeglądzie po 6 miesiącach eksploatacji użyłem środka Renewz którego normalnie używam na zewnątrz do wymiennika skraplacza. Efekt jest taki jak na tym Twoim zdjęciu gdzie jest dużo piany, tyle że przy użyciu tego środka tworząca się piana wywala brud na zewnątrz i nie koniecznie jest biała .Tak się skończyła moja droga eksperymentu ze środkami do czyszczenia klimatyzacji. Drogo ale moim zdaniem skutecznie. Jeżeli uda mi się utrzymać cenę przeglądu na wysokości 150zł za ścienniaka do 5kW to będę używał tej chemii i będę pewien że zrobiłem dobrą robotę. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Powiem tak że cały czas szukam i eksperymentuję. Głównie mi chodzi o smród. Są parowniki które wyglądają dziewiczo jak z pudełka ale wejdzie jakiś wirus rozwinie się w tacce ociekowej i smród jak cholera i dlatego szukam ideału. Na brudne zasyfione tłuste zgniłe parowniki mam chemie ale jak coś śmierdzi to gorzej. Dzięki za info. Pzdr
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY