Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Środek dezynfekujący do wymienników ciepła CARLYBIO

8 Odpowiedzi, 7718 Wyświetleń

tommatiz

2009-09-23, 19:28:25
Moderator
Witam. Jak w temacie. Czy ktoś używał tego środka chemicznego i może coś o nim powiedzieć? Skuteczność działanie czy godny jest polecenia? http://www.chlodnictwo24.com.pl/p,pl,436...zacji.html Pzdr
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-09-23, 19:54:41
Moderator
A jakość jego jest odpowiednia? Używałeś go? Pzdr
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-09-23, 19:57:42
Top użytkownik
Witam

Za tą cenę to jaki by nie był Big Grin

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

szk6

2009-09-24, 01:54:33
Użytkownik
jest to dobry środek dobrze radzi sobie z różnymi grzybami itp cuchnącymi ustrojami stosuję go z powodzeniem i jest dopuszczony do spożywki
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-09-24, 14:24:35
Moderator
Dzięki za info. Głównie mi chodzi o zapachy i smród z klimy. Pzdr
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-09-24, 15:06:35
Użytkownik
miałem do czynienia całą linią tych produktów i są całkiem dobre trzeba przyznać i prawie wszystkie w miarę ładnie pachnąWink
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-09-24, 15:18:12
Top użytkownik
Witam

Widzę że trochę eksperymentujesz może i dobrze, w końcu trafisz na ten idealny. Jakiś czas temu pytałeś o złoty środek na bardzo brudny parownik. Powiem Ci że tak naprawdę to nie ma takiego, tak mi się przynajmniej wydaje. Ja używam trzech środków i użycie każdego z nich kwalifikuje po stanie parownika. Do parowników w normalnej domowej eksploatacji, łatwy do usunięcia osad na wymienniku, lekki smrodek, filtry nawet mocno zabrudzone używam
Rectorseal Coil Disinfectant. I to do klimatyzatorów w użytku domowym czy biurowym serwisowanych na bieżąco w zupełności wystarczy. Jeżeli urządzenie było dłuższy czas nie serwisowane, jest w palarni, smród jest większy, używam najpierw Evaporator Coil Cleaner i poprawiam później Rectorseal Coil Disinfectant żeby zabezpieczyć przed Legionellą i grzybami. Ma on też przyjemniejszy zapach. Jeżeli oba środki zawiodą jak miałem ostatnio w lokalu na przeglądzie po 6 miesiącach eksploatacji użyłem środka Renewz którego normalnie używam na zewnątrz do wymiennika skraplacza. Efekt jest taki jak na tym Twoim zdjęciu gdzie jest dużo piany, tyle że przy użyciu tego środka tworząca się piana wywala brud na zewnątrz i nie koniecznie jest biała Big Grin.
Tak się skończyła moja droga eksperymentu ze środkami do czyszczenia klimatyzacji. Drogo ale moim zdaniem skutecznie. Jeżeli uda mi się utrzymać cenę przeglądu na wysokości 150zł za ścienniaka do 5kW to będę używał tej chemii i będę pewien że zrobiłem dobrą robotę.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-09-24, 15:32:10
Moderator
Powiem tak że cały czas szukam i eksperymentuję. Głównie mi chodzi o smród. Są parowniki które wyglądają dziewiczo jak z pudełka ale wejdzie jakiś wirus rozwinie się w tacce ociekowej i smród jak cholera i dlatego szukam ideału. Na brudne zasyfione tłuste zgniłe parowniki mam chemie ale jak coś śmierdzi to gorzej. Dzięki za info. Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa