Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Płytka serwisowa Mitsubishi

17 Odpowiedzi, 13062 Wyświetleń

barbie

2009-10-31, 12:01:25
Top użytkownik
w LG jest takie urządzenie które współpracuje z komputerem,uniwersalnych płytek do wszystkich marek raczej niema.płytka wspópracuje tylko z klimatyzatorami multi.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-31, 12:44:31
Moderator
To nie płytka tylko program komputerowy gdzie się podłącza Laptopa do jednostki zewnętrznej i można monitorować całym urządzeniem jak i systemem VRF. Możesz włączać w tryb chłodzenia grzania i sprawdzać wszystkie parametry włączie z ciśnieniem pracy. Pzdr
  • Odpowiedz

byniom

2009-10-31, 13:10:29
Moderator
Program programem ale interfejs do laptopa to trochę kosztuje.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

HVAC

2009-10-31, 16:10:05
Użytkownik
jeżeli urządzenie nie ma czujników ciśnienia to raczej żadna płytka ani interface nie pokaże ciśnień, chyba że na podstawie przeliczenia z temperatur z czujników ale tu to chyba prościej manometr podłączyć Smile
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-31, 16:25:34
Moderator
W Mitsubishi podłączenie wygląda tak jak podpięcie monitora czyli końcówka z dwoma śrubkami po bokach a w Toshibie to taki zwykły konektorek. Ale też przyznam się że nie widziałem płytki która by kontrolowała pracę układu....Chętnie zobaczę więc jak ktoś ma to będziemy wdzięczni za załączenie fotki.. Pzdr
  • Odpowiedz

byniom

2009-10-31, 17:03:49
Moderator
Nawet jeżeli jest tak apłytka to wątpię w to żeby była uniwersalna czyli to różnych marek klimatyzatorów , jeżeli już to sa interfejsy ale pod vrf no i ewentualnie można co nieco sprawdzić w inverterze ale to tez pod konkretną markę. Tak ma np. fujitsu
  • Odpowiedz

p.obelix

2009-10-31, 23:46:26
Zaawansowany użytkownik
Panowie dziś jak znajdę czas to wam zrobię zdjęcie i wszystko opiszę a teraz idę spać.
Będąc na szkoleniu dostałem taką płytkę gratis. Sam osobiście jej nie testowałem poza szkoleniem.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-11-01, 11:07:57
Moderator
patusX napisał(a):czy słyszeliscie o takiej płytce co podlanczamy ja do jednostki zewnetrznej i mozemy sprawdzac cisnienia i wszystkie inne parametry a takze w systemie z wieloma jednostkami wylanczac poszczególne jednostki np. bez schodzenia z dachu. Ja osobiscie wiem ze jest taka plytka tylko interesuje mnie jej cena
Pozdrawiam
Ta płytka jest do Mitsubishi Heavy Industries czy Mitsubishi Electric??
  • Odpowiedz

p.obelix

2009-11-01, 13:15:14
Zaawansowany użytkownik
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/816b...da4a1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3d5...b4f71.html
Zdjęcie płytki jet do Mitsubishi Electric (nie do wszystkich modeli)
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-11-01, 16:11:10
Moderator
Wydaje mi się że ta płytka jest tylko jak by monitorem odczytu parametrów a komputer który tym steruje jest w jed. zew. Jednostka zewnętrzna ma w sobie wszystkie czujniki i one przekazują obraz do płytki. Mogę się mylić ale to takie rozwiązanie aby nie nosić ze sobą Laptopa tylko samą płytkę która w sumie nie potrzebuje prądu tak jak Laptop czy też specjalnego oprogramowania. Taki układ do diagnozowania systemu... Jak się mylę możecie mnie poprawić. Pzdr
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-01, 16:30:35
Moderator
Teżmi na to wygląda że to tylko do odczytu.
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-01, 17:13:42
Moderator
Nie napisałeś ile kosztuje interfejs do laptopa .
  • Odpowiedz

p.obelix

2009-11-01, 20:48:01
Zaawansowany użytkownik
niestety ceny tej płytki nie znam i tak jak już napisałem dostałem ją na szkoleniu w Mitsubishi Electric
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-11-01, 21:52:50
Moderator
byniom napisał(a):Nie napisałeś ile kosztuje interfejs do laptopa .
Do MHI mogę załatwić program ale on wymaga starej wersji excela jak się nie mylę to excel 2000 albo nawet starszy. Do Toshiby program DINA DOCTOR kosztuje ok 4 tyś. Widziałem i jeden i drugi program w pracy i jest to zarombiste bo ma się WSZYSTKO jak na dłoni. Pzdr
  • Odpowiedz

buckles-and-more

2009-11-18, 11:28:17
Nowy użytkownik
Adapter do monitorowania pracy urządzeń w Mitsubishi Electric seria Mr. Slim ten co jest na zdjęciu obrazuje około 60 parametrów pracy, ale słyszałem że pilotem ściennym można też zdiagnozować te urządzenia
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-11-18, 16:07:01
Moderator
Pilotem tez można diagnozować parametry urządzenia ale nie wszystkie firmy to mają. Toshiba ma i Mitsubishi Electric reszta nie wiem. Pzdr
  • Odpowiedz

buckles-and-more

2009-11-26, 19:51:59
Nowy użytkownik
z tego co wiem w Mitsubishi Electric ta płytka pokazuje około 56 parametrów, a pilot około 2 razy tyle i można zaprogramować prace przemienną dla dwóch urządzeń wymaganą w pomszczeniach technicznych.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa