poszukuję klimatyzatora LG (fabrycznego,bez tuningu) w którym jest sprężarka z zainstalowanym zabezpieczeniem (fabrycznie) typu KLIXSON.głosy R12 się nie liczą .
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
klimatyzator LG z klixonem sprężarki
16 Odpowiedzi, 12825 Wyświetleń|
LG nie używa KLIXSONÓW w klimatyzatorach-tylko jeden filozof je widział.
barbie niewiem czy to do mnie ale chciałem powiedzieć że Lg stosuje zabezpieczenia w sprężarkach w klimatyzatorach. Może nie jest to akurat firmy klikson ale napewno jest. A jeżeli to nie do mnie to się wycofuje
![]() pozdrawiam w Nowym Roku
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-01-02, 12:36:26 przez byniom.)
spotkałem w LG sprężarki Copeland ,licencja Copeland,Panasonic-żadne nie miały zewnętrznego KLIXSONA który można odłączyć do testów.Panasonic nie posiadał wewnętrznego zabezpieczenia termicznego ale miał miejsce do zamocowania termistora rury tłocznej,kliksony stosuje się w małych sprężarkach np Danfoss SC 10 do 18 ,małych Unit Hermetikach i wielu innych małych spreżarkach.
W wszystkich Lg które montowałem było zabezpieczenie wewnątrz sprężarki. Jażeli została przeciążona to ją wyłaączało do czasu aż nie ostygneła.Mówię oczywiście o klimatyzatorach do 7kw
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-01-02, 13:15:35 przez byniom.)
to dlaczego jacyś fachowcy chcą odłączać KLIXONY od sprężarek LG ? .
Gdzie to wyczytałeś ? bo nie zwróciłem uwagi ?
zobacz temat klimatyzator LG chłodzi nie grzeje.
Czytałem , jeden kolega chciał go odłączyć ale nie ma takiej możliwości dlatego że on jest wmontowany w uzwojeniu kompresora.
To byłem ja a to dlatego że u nas zabezpieczenie to nazywa się to termikiem a zew. zabezpieczenie tego typu kliksonem i stąd ta niejasność za którą przepraszam
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
r12 napisał(a):A ja się pytam po co chciałeś go odłączyć.W celu obniżenia ciśnienia wystarczy odłączyć od zasilania co niepowoduje rozwiązania problemu wysokiego ciśnieniaignoruje pozdrowionka PS nie zamierzam się kłucić
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
popieram
byniom napisał(a):popieramTeż ignoruję od x czasu. Nawet dla sprowokowania osobiście mi założył temat > Hyde Park<. Pozdrawiam
Ja ostatni raz widziałem kliksona w LG jakieś 4 lata temu -od tej pory w LG chyba są już tylko wewnętrzne termiki - może dlatego że kliksony jednak się nie spisywały za dobrze.
No to faktycznie się źle dogadaliśmy bo ja cały czas miałem na myśli wewnętrzny termik na który tez się czasem mówi klikson
jak go zwał tak go zwał ale wiadomo o co biega i bez ginekologa ciężko go rozłączyć
pozdrowionka
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY