Witam grono. Może to troszkę nie na temat ale chodzi o urządzenia chłodnicze problem był taki, urządzenie różnicowo-pradowe jest zamontowane na głównym zasilaniu sklepu na tej różnicówce chodzi cały sklep łącznie z agregatami meblami i wszystkim ci chłodzi. I był objaw taki ze po załączeniu 3 z 18 urządzen chłodniczych dwa regały i jedna wyspa, wyżucało różnicówke. Był problem z tym ze nie można samego chłodnictwa podłączyć do tej róznicówki tylko cały sklep. Znalazłem ujscie pradu do PE ale nie daje sob ie ręki obciąc ze to to. To było tak ze całą noc szukalismy i nic postanowilismy przestawic różnicówke na 10A a była na 1A decyzje podjelismy taka poniewrz personel nie chciał kombinować. Działało tak przez trzy dni i po trzech dniach szukalismy dalej zanlazłem trzy wolne przewody PE w których indukowało sie napiecie rzedu 200v po dopieciu tych PE nic nie wali różnicówki dodam ze za sciana tam gdzie jest róznicówka jest stacja trafo 15/04KV i różnicówka ma kilka dobrych lat. A moje pytnaie brzmi jaki macie sposób na znalezienie takiego upływu dodam jeszcze ze regały wyspy nie mają w szafie różnicówek tylko esy. Moim zdaniem mogło byc tak: jakies urządzenie na sklepie mogło miec mały upływ a po załączeniu moich urządzen upływ sie zwiekszał bo równie dobrze mogły miec upływ ale na tyle mały ze nic nie waliło i robiła sie suma prądów i waliło. Co sądzicie o tym??
Jeśli coś poszło źle, to na pewno był ktoś, kto mówił, że tak będzie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
. Jeśli na sklepie masz rozdzielnie z esami to separuj po kolei urządzenia od tej ,,różnicówki" i sprawdź induktorem.