mister napisał(a):to się nie odzywaj w każdym temacie bo chyba większość z nas ma już dosyć twojego ryjaAluminium jest nielutowalne.Ale spawalne.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
SPAWARKA
54 Odpowiedzi, 53663 Wyświetleń|
Niemal wszystkie połączenia aluminiowe w układach klimatyzacji samochodowej są lutowane. Wszystkie parowniki, wszystkie skraplacze więc nie pier...l głupot R-40
mg napisał(a):Niemal wszystkie połączenia aluminiowe w układach klimatyzacji samochodowej są lutowane. Wszystkie parowniki, wszystkie skraplacze więc nie pier...l głupot R-40Niemal masz rację.Aluminium niemal nielutowalne.Ale napewno spawalne.Niemal?Niemal masz rację.
Nie znasz się bez wątpienia.
mg napisał(a):Nie znasz się bez wątpienia.Bez wątpienia masz rację że cyna się lutuje .
Twój majster hydraulik miał rację .Ucz się.To nowa technologia.
Twój mistrz nie wiedział?
Porzyczysz lutownicę do aluminium? Ja mogę w zamian porzyczyć do CU i FR.
Zobacz jak się lutuje porty serwisowe układu klimatyzacji samochodowej.
I przestań pie...ć o spawaniu. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=67UINRulF...re=related
piękna odpowiedź dla chłopka roztropka R40 .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-07, 09:58:36 przez elektromechanik.)
Lut łączy się z niemacierzystym materiałem.Spaw z macierzystym.
R-40, ,,macierzysty" to od maciory?. :lol:
mg napisał(a):R-40, ,,macierzysty" to od maciory?. :lol:Nieznam się na trzodzie,także Ci niepomogę.Przepraszam mogę podać ciepło właściwe tego mięsa.
Masz w głowie?
mg napisał(a):Masz w głowie?Nie a Ty? R-40 napisał(a):Ja też nie.mg napisał(a):Masz w głowie?Nie a Ty?
Elektromechanik, kup i sprawdź. Moim zdaniem te luty i proszki pochodzą od jednego producenta, tylko naklejki inne i ceny.
aluminium można spawać lub lutować -po co ta głupia dyskusja skoro obydwie odpowiedzi są prawidłowe .
A cynę można pospawać?
Można, tylko skąd wsiąść odpowiednie spoiwo.
A aluminium można lutować?
Tak cyną .A ty mi pomożesz czym można spawać cynę
No dobra... cyną.
A nie cynkiem można spawać cynę.A ja myślałem że cyna ma mniejszą temperaturę topnienienia od cynku.A kiedyś słyszałem że cynę można pospawać ołowiem.To prawda czy fałsz.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY