Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Najlepszy pracownik na świecie

12 Odpowiedzi, 15024 Wyświetleń

tommatiz

2009-10-19, 14:57:54
Moderator
Witam. Może widzieliście już ten film może nie ale jak by zatrudnić takiego pracownika to za jednym razem by przeniósł klimatyzator z narzędziami do montażu Smile jaka oszczędność w czasie Smile Smile http://www.youtube.com/watch?v=tInq9l1DM-U
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-10-19, 19:46:08
Użytkownik
mg_1 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=n2Qg760M2...re=related

Ż...... rasa nas zaleje. Big Grin
eee nie raz sie tak wrzucało klimeTongue tyle ze w pojedynkę to maX 5kW a w dwójkę to i 7kW daje radeSmile
  • Odpowiedz

byniom

2009-10-19, 19:51:45
Moderator
Też tak robiłem parę lat temu , wszyscy bili mi brawo . Teraz nie mogę nawet walizeczki dźwignąć bo mam problem z kręgosłupem. Głupota mi wychodzi bokiem
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-10-19, 19:54:45
Użytkownik
na zdrowie to nie wychodzi nikomuTongue jak ktos Ci brawo bił to czemu nie pomogl??Smile
  • Odpowiedz

byniom

2009-10-19, 20:11:46
Moderator
Daltego że ja chciałem pokazać że potrafię . Teraz żałuję.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-19, 20:39:41
Moderator
W pewnych sprawach sami jesteśmy sobie winni i nic na to nie poradzimy. Pomagajmy innym i nam niech pomagają. Pzdr
  • Odpowiedz

p.obelix

2009-11-07, 16:24:44
Zaawansowany użytkownik
http://www.youtube.com/watch?v=ecgX9yptJvk
Znalazłem brata tego co na pierwszym filmiku.

A to jest to co każdy montażysta musi mieć.
http://www.youtube.com/watch?v=7MMANEuE_gM
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-11-07, 16:44:45 przez p.obelix.)
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2010-03-17, 17:09:33
Zaawansowany użytkownik
Zależy od sytuacji. Czasem firma ma taki sposób działania i gościowi nie daje narzędzi, bo "po co", czasem pracownik jest leniem, albo dużo terminów i słaba kasa. Życie ;P
  • Odpowiedz

barbie

2010-03-17, 17:55:18
Top użytkownik
16 stopni to zdecydowanie za mało .
  • Odpowiedz

byniom

2010-03-17, 18:04:30
Moderator
Kiedyś w firmie mojez żony robiłem konserwacje klimatyzatora w serwerowni ale potem się pozmieniały stołki w dyrekcji i konserwacje robiła firma która miała 150 km ale nie o to chodzi . Cjciałem napisać ż eprzetargi na takie czynności wygrywają firmy które nie mają nawet jednego człowieka z naszej branży i pewnego razu przyjechało dwuch fachowców którzy mieli zrobic przegląd . Pomieszczenie było dość specyficzne bo mała klitka i stale ktoś tam sie kręcił prze co było spore zapylenie i taką jaczęstrza przyczyną nie domagania teog układu były zapchane filtry ale wracając do tematu fachowców Big Grin owi fachowcy przyjecheli i zrobili przegląd w ten sposób ż ewyszli na zewnątrz postali i popalili fajkę a potem wrócili do pomieszczenia świcąc wskaźnikiem laserowym kupionym w sklepie "wszystko po 4zł" zaczeli oświetlać wentylatoe jednostki wewnętrznej i próbowali mojej żonie wmówić że już jets dobrz ebo laser tak pokazuje Big Grin . Gdyby nie fakt że często w domu rozmawiamy o sprawch zawodowych to z racji tego ż enawet żona ze mną montowała spliuta w naszym własnym domu nie mogła powstrzymać się od śmiechu . Zona dokładnie powiedziała im jakie czynności mają wykonać na zewnątrz i wewnątrz i oni jak to usłyszeli to nawet nie wiedzieli że powinni posiadac coś takiego jak manometry nie wspominając o wyczyszczeniu filtórw w jednostce wewnętrznej. Chciałem nawiązać do tego że taka firma wygrywa przetarg na prace konserwatorskie ale nie bierze pod uwagę że oprócz zamków i klamek które powini naprawiać trafiają sie klimatyzatory. Big Grin
  • Odpowiedz

mg

2010-03-20, 11:20:14
Top użytkownik
Byniom może dlatego nie wygrałeś przetargu bo nie serwisujesz zamków. Smile
Tak na serio to normalne. Nie przejmuj się, jak całkiem klima padnie to zlecą Ci naprawę, naprawisz, pomruczą że drogo i znowu będą wzywać chłopaków z laserem na przeglądy :lol:
A ty licz robociznę x2 i nawet się nie zastanawiaj.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-20, 18:20:12
Zaawansowany użytkownik
Miał Gadżet pirometr a to klient docenia bo wygląda kosmicznie i profesjonalnie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa