Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

bravo 1.9 jtd 105 nie prawidłowe działanie klimatyzacji

5 Odpowiedzi, 5740 Wyświetleń

mati1700

2010-03-31, 20:24:19
Nowy użytkownik
witam mam problem z klimatyzacją a mianowicie miałem nieszczelna chłodnice po wymianie udałem się na nabicie czynnika zaczęła chłodzić lecz po powrocie do domu zauważyłem ze kompresor klimatyzacji włącza się i za chwile się wyłącza wraz z wentylatorami nabili mi 650 g gazu i 30 gr oleju udałem się z powrotem tam gdzie nabijali i po podłączeniu barometrów po włączeniu klimatyzacji ciśnienie rośnie do około 15 bar i przy tym ciśnieniu startują wentylatory ciśnienie wtedy spada do około 11 wyłącza się kompresor i wentylatory i tak w kółko i sporadycznie pojawia się syczenie z kratek ale wtedy wentylatory nie startują a ciśnienie jest około 15 bar podejrzenie padło na jakiś czujnik przy chłodnicy chyba, ze włącza tylko drugi bieg wentylatorów a i osuszacz tez wymieniony w tym miesiącu może ktoś miał podobny problem ??
  • Odpowiedz

mg

2010-03-31, 20:56:39
Top użytkownik
Faktycznie nie wyraziłem się jasno, podaj temperaturę powietrza wylotowego z kratki środkowej, przy włączonej klimatyzacji, obiegu zewnętrznym, pokrętle temperatury ustawionym na minimum i wentylatorze nawiewu nastawionym na max.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-31, 21:54:47 przez mg.)
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-31, 21:35:32
Zaawansowany użytkownik
mg napisał(a):Podaj temperaturę na wylocie z kratek.
Co to za niefachowe pytanie?Jaki czynnik? Temperatura Niefachowe pytanie bo gdydy niebyło problemu to temperatura wylotu byłaby normalna.Temperatura z kratek równa się temperarurze wewnętrznej kokpitu pojazdu.MG co ci to mówi?Podać ci ciśnienia w kołach.Może to ma jakiś wpływ na klimatyzację
  • Odpowiedz

mg

2010-03-31, 21:48:55
Top użytkownik
Tak wygląda fachowa wypowiedź:
R-40 napisał(a):U mnie w domu gówno wrze zanim osiągnie poziom wody.
  • Odpowiedz

radekklimat

2010-04-01, 05:46:46
Moderator
Panowie odpowiadajcie rzeczowo w danym temacie, to nie jest targ z przekupami.
Posty nie na temat i obrazliwe bede usuwał.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa