Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Split - tylko chłodzenie

18 Odpowiedzi, 17974 Wyświetleń

elnino81

2010-04-02, 07:06:44
Nowy użytkownik
WItam
Jaki klimatyzator ścienny (split) tylko z funkcją chlodzenia polecilibyscie? Moc chlodnicza 6-7kW
  • Odpowiedz

byniom

2010-04-02, 09:28:57
Moderator
Z funcją chłodzenia to już raczej żadko sie spotyka bo większośc ma w standardzie ale jak się tak upierasz że chcesz tylko chłodzenie to carrier posiada takie klimatyzatory o takiej mocy np. creation.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

elnino81

2010-04-02, 09:38:32
Nowy użytkownik
Hehe wiem o tym, po prostu grzac nie bede potrzebowal - samo chlodzenie duze zyski ciepla niezaleznie od pory roku, a i McQuay chyba ma takie jednostki
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-04-02, 16:38:49
Moderator
Toshiba ma samo chłodzenie ale za 70Euro więcej masz pompę ciepła więc różnica śmieszna. Pzdr
  • Odpowiedz

elnino81

2010-04-02, 17:43:59
Nowy użytkownik
Mnie to nie smieszy...70 euro ...jak nie ma potrzeby to wydasz? Nie ma potrzeby grzania dlatego pytam o samo chlodzenie.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-04-02, 18:10:11
Moderator
Daikin RKS60F ,
-''- RR71B V/W
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-04-03, 08:46:21
Moderator
Ja bym wydał bo to tylko 70 Euro a mam wtedy dwa w jednym ale Twoja decyzja i zrobisz to co uważasz za stosowne. Pzdr
  • Odpowiedz

elnino81

2010-04-05, 18:44:20
Nowy użytkownik
A jak np idziesz do apteki bo masz ból głowy to kupujesz przy okazji i bierzesz tez cos na np biegunke? Tak na zapas bo jest w zestawie taniej i wezmiesz jednoczesnie choc nie masz biegunki? Sorry za glupi przykład...ale potrzebuje chlodzic...nigdy nie bede potrzebowal tam grzac...od tego jest tam grzejnik - odlaczony zreszta bo sa tak duze zyski ciepla. Z takimi poradami Kolego narazasz laikow na niepotrzebne koszty. Pozdrawiam i dziekuje za dobre checi.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-04-05, 19:38:09
Moderator
elnino81 napisał(a):A jak np idziesz do apteki bo masz ból głowy to kupujesz przy okazji i bierzesz tez cos na np biegunke? Tak na zapas bo jest w zestawie taniej i wezmiesz jednoczesnie choc nie masz biegunki? Sorry za glupi przykład...ale potrzebuje chlodzic...nigdy nie bede potrzebowal tam grzac...od tego jest tam grzejnik - odlaczony zreszta bo sa tak duze zyski ciepla. Z takimi poradami Kolego narazasz laikow na niepotrzebne koszty. Pozdrawiam i dziekuje za dobre checi.
W całej mojej karierze miałem od groma klientów którzy chcieli tylko i wyłącznie klime z chłodzeniem ale po jakimś czasie odbierałem telefon z pytaniem czy nie da się przerobić na grzanie????? I dlatego wolę wytłumaczyć klientowi jakie sa różnice cenowe do pakietu ale tak jak napisałem rób co uważasz za stosowne Smile. Uważam że wcale to nie jest naciąganie klientów na koszta tylko racjonalne wytłumaczenie i opisanie plusów i minusów a i tak klient decyduje co chce kupić. Większość z nas miała przypadki że ktoś chciał samo chłodzenie i takie kupił a za jakiś czas pytanie żę jednak grzanie się by przydało. To nie jest naciąganie tylko oferowanie!!!!!!! Pzdr
  • Odpowiedz

elnino81

2010-04-06, 05:55:21
Nowy użytkownik
Typowo nie inżynierskie podejscie..a handloweSmile zrobie ak jak uwazam - a w zasadzie nie tak jak uwazam, a jakie sa potrzeby. W serwerowni grzac nie bede potrzebowal...zwlaszcza jesli jest tam instalacja c.o. pozdrawiam
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-04-06, 06:23:04
Moderator
Szkoda że od razu nie napisałeś że do serwerowni.....
  • Odpowiedz

elnino81

2010-04-06, 06:47:11
Nowy użytkownik
Przepraszam. A poważnie jak piszę, że tylko chłodzenie...to w moim odczuciu oznacza TYLKO chłodzenie...a nie moze i grzanieSmile
  • Odpowiedz

elnino81

2010-04-06, 07:28:29
Nowy użytkownik
Swoją drogą jakie macie zdanie o klimatach McQuay-a?
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-04-06, 09:55:28
Moderator
MC QUAY ma kiepskie elektroniki które bardzo często padają głównie przekaźniki. Jakość wykonania jest powiedzmy znośna ale bez większej rewelacji. Ja nie jestem zwolennikiem tej marki. Pzdr
  • Odpowiedz

awax

2010-04-06, 12:31:41
Top użytkownik
Witam
Tak sobie myślę,że jak do serwerowni to gdyby jeszcze taki klimatyzatorek bez pilota
ze stała nastawą temperatury,bez regulacji prędkości wentylatora to można by chyba za złotówkę kupić.
Ja przymierzam się do zmiany autka i myśle czy nie byłoby taniej poszukać takiego bez wstecznego biegu? nie zamierzam nigdy cofać.
Pozdrawiam.
Swoją droga to można by przygotować klimkę bez funkcji grzania z tym,że to oczywiście musiałoby kosztować.
Jeszcze jedno: radyjko do autka tez przepłaciłem bo nikt nie miał w ofercie takiego tylko z RMF FM .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-04-06, 12:33:04 przez awax.)
  • Odpowiedz

elnino81

2010-04-06, 12:36:57
Nowy użytkownik
hahaha zabawny człowiek z Ciebie uśmiałem się...ale nie rozumiesz chyba istoty mojego pytania...są klimaty bez funkcji grzania w ofercie kilku firm i wsrod nich wybierzemy...ot taki mam kaprys żeby nie było grzania bo go nie potrzeba, ale jak bede chcial zmienic auto na pewno do Ciebie sie odezwe..z pytaniem czy znalazles taniej bez wstecznegoBig Grin pzdr.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-04-06, 12:39:13 przez elnino81.)
  • Odpowiedz

bartek2700

2010-04-06, 14:02:43
Użytkownik
coś taniego polecam MDV ,a cos z gornej półki moze Mitsubishi oczywiście w ofercie tych firm są urządzenia bez funkcji grzania tak jak chciałeś:-)pozdro
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-04-06, 14:28:47
Moderator
Co do MC QUAY to nie instalowałbym ON/OFF do serwerowni bo częstotliwość włączania i wyłączania szybko załatwi elektronikę. Jak się skusisz na Inwertera do serwerowni to licz się z tym że tam w pakiecie jest grzanie Smile. A jak masz więcej pytań o MC QUAY to pisz do patusX on na pewno udzieli Tobie wyczerpujących odpowiedzi. Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa