Potrzebuję informacji na temat producentów central wentylacyjnych do przechowalni ziemniaków
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
przechowalnia ziemniaków
27 Odpowiedzi, 33901 Wyświetleń|
do przechowalni ziemniaków wstawia się urządzenia chłodnicze .pracowałem kiedyś przy urucomieniu przechowalni sadzeniaków w Lęborku,właścicielem byli Czesi .
1200m3 temp przechowania ziemniaka 2*C centrala ma zapewnić wentylację i chłodzenie zimą chłodzenie w okresach jesieni i wiosny dodatkowo za pomocą parowników freonowych
VTS jest liderem central wentylacyjnych do długotrwałego przechowywania buraków, nie ziemniaków.
dokładnie nie o takie centrale mi chodziło wiem że są specjalne wykonania do przechowalni
Kolego podaj wymiary to Ci pomogę.
Zrobiłem już w życiu kilka tysięcy ton w przechowalni. Pawel1975 napisał(a):Kolego podaj wymiary to Ci pomogę.Podaj mu linka do tego programu i po sprawie.przecież jest Freware.
No tak nie ma jako tako takiego programu. Wszystko jest dobierane indywidualnie.
Czy te wymiary są taką tajemnicą.
20x15x4
A no widzisz wystarczy raczej jedna jednostka z wentylatorem 4,0KW lub 3,0KW. koszt samej wentylacji z montażem kompletnym sterowaniem około 60 000,00pln tak plus minus. Dostawca OMNIVENT.
Do przechowalni warzyw stosujemy chłodnie a nie wentylacje.Wentylacje dostosowujemy do chłodni.Nigdy odwrotnie.
Kolego rozmowa była o ziemniakach więc tam wystarcza wentylacja chłodzenie jest tylko wspomaganiem. To jest mała przechowalnia wiec taki zestaw powinien wystarczyć.
Szczcegolnie do przechowalni ziemniaków w Afryce.
Z tego co przeczytałem to ma być zwykła przechowalnia wspomagana freonem.
Oczywiście jest wielu łosi co próbuje wcisnąć chłodnie. A w ziemniaku najważniejsze jest świeże powietrze. Kolego temp. przechowywania lepsza jest raczej 3 stopnie Pawel1975 napisał(a):Z tego co przeczytałem to ma być zwykła przechowalnia wspomagana freonem.Właśnie poznałem Łosia który pragnie stracić kasę na pseudo chłodni do przechowywania warzyw.Kolego temp. przechowywania lepsza jest raczej 3 stopnie.Przegrzanie 'parowanie'dochłodzenie itp.Moim zdaniem chodzi ci o przegrzanie 3k..Z pieczarkopyrami?
Więc jaką temp. bulwy proponujesz???
szk6 napisał(a):Potrzebuję informacji na temat producentów central wentylacyjnych do przechowalni ziemniakówA mam pytanie ziemniaki przechowywane luzem czy kontenery
kontenery (skrzyniopalety)
a to myślę że 3,0kw wentylator wystarczy. Ile tam wchodzi kontenerów???
ja tak właściwie to samym chłodnctwem miałem się tam zająć i tą wentylacją dzięki za namiar na tą firmę
chyba 5 skrzyniopalet do góry
No to 4m wysoka?? Chyba jest wyższa jak 5 skrzyń do góry. Normalna skrzynia wysoka jest 1,24m czyli jakieś 7,5 metra musi być wysoka.
te mają tylko 77cm wysokości ale w każdym razie nie będzie wyżej jak 4-4,5m
OK skąd jesteście????
szk6 napisał(a):Potrzebuję informacji na temat producentów central wentylacyjnych do przechowalni ziemniakówMoim zdaniem to nie ten dział tego PortaluAle można wykorzystać powietrze arktyczne.Oczywiście kanałami z białego bieguna. szk6 napisał(a):dokładnie nie o takie centrale mi chodziło wiem że są specjalne wykonania do przechowalniInne są do buraka pastewnego a inne do buraka czerwonego.Ponoć do wysłodków stosują inne centrale.Aczkolwiek niesłyszałem co się stosuje do cukrowych Buroni.Ale mam nadzieję że nie centralę. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY