Witam - klient chce budować chłodnie (+5 nabiał spożywka-duży sklep) na podstawie tego agregatu .Podpowiedzcie proszę max powierzchnię chłodni oraz jaką zastosować chłodnicę.
Pozdrawiam Qba
Pozdrawiam Qba
|
Witam - klient chce budować chłodnie (+5 nabiał spożywka-duży sklep) na podstawie tego agregatu .Podpowiedzcie proszę max powierzchnię chłodni oraz jaką zastosować chłodnicę.
Pozdrawiam Qba
???????
Agregat wystarczy na 200-250 m3 chłodnicę daj ok 11 kW
Proponuję Ci Küba market plus SP SPA 052D lub SPA 044D super chłodnice nie wymagają przewymierowania względem agregatu jak np włoskie produkty seniorbiovital napisał(a):kuba plus copeland da niezłe połączenie, tylko chyba pytanie niedowymiarowane??? na ogół to ja dobieram agregat pod komorę :-)w tym rzecz że np: eco często podaje wydaności : ale jak mam agregat 10 kW przy -10*C delta 8 daję eco chłodnicę przewymiaowana o ok 20 % czyli ok 12 kW przy -10*C delcie 8 a w kuba nie ma takich rzeczy mam agregat przy -10 10 kW daję chłodnicę tej samej wydajności i wszystko jest ok!!!! eco po prostu zawyża swoje urządzenia i kuba ma swój system kuba cal faktycznie dobrze działa dużo lepszy rozdział czynnika niż zwykły rozdzielacz
dzięki wielkie ,czyli agregat ten ma ok.10 kw wydajności (-10) ?
tak ma ponad 9 kW prz -10
|