Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

sprężarka hermetyczna -wyrwawana rurka wewnątrz ??

67 Odpowiedzi, 72391 Wyświetleń
Wątek zamknięty 
Wstecz 1 2 3

elektromechanik

2010-04-21, 19:36:14
Zaawansowany użytkownik
R-40 napisał(a):
barbie napisał(a):to nie jest mój pomysł obejrzyj na youtube dr.zarkloff
Powiedzmy inaczeej jak usszczelnić to rurkę stosując mały kolnierz po stronie tłocznej..Niechoddzi o uszczelnienie tylko o to aby pod wpływem uszczelnienia gównem rurka tłoczna trzymała.Dlaczego wypadła.Mądry poszuka przyczyny a nie skutku.
Czemu się dziwisz?
Przecież sam cały czas twierdzisz że tu poza tobą są sami głupcy.

wit

2010-04-21, 20:23:24
Top użytkownik
ciekawy pomysł ma R-40 żeliwo -otwór fi 16,2
stalowa rurka fi zewnętrzne 16. ścianka dobry milimetr -jedno wchodzi w drugie na około 30mm.

i na czym niby mam zrobić ten kołnierz ?
i czemu fabryka go nie robi ?
może dlatego, że mały kołnierz natychmiast się rozbije w złączu i przestanie trzymać... a taki klej np trzyma na całej długości złącza. jak wspominałem -przeciąłem i inną -spaloną sprężarkę tego producenta... złącze wygląda na klejone

barbie

2010-04-22, 18:17:46
Top użytkownik
wniosek jest taki--rurka wypadła bo klej nie wytrzymał drgań .

R-40

2010-04-23, 09:10:11
Zaawansowany użytkownik
Dokładnie. Począwszy od sprężarek bodajże 4524 ( launit.e ) jest tak zwany tłumik -komora rozprężna tłoczenia której to króciec jest wciśnięty na klej w otwór głowicy - nic poza tym.
Tłumik ssania inaczej zwany tłumikiem szmerów jest klejony.Ale mowa i zapytanie było o tłoczeniu.

R-40

2010-04-24, 19:08:04
Zaawansowany użytkownik
elektromechanik napisał(a):R jak zwykle byle swoją głupotę ( przepraszam mądrość ) pokazać.
Wyraźnie jak byk napisałem - i przytoczyłeś to - że chodzi o komorę > rozprężną < tłoczenia. Taka w tych sprężarkach jest. Wymądrzasz się w każdym temacie a widać ze sprężarki w środku nie widziałeś.
Komora rozprężna?Jaką spełnia rolę- do czego służy i gdzie znajduje sie w kompresorze.Mógłbym się czegoś nauczyć?

elektromechanik

2010-04-25, 09:02:57
Zaawansowany użytkownik
R-40 napisał(a):
elektromechanik napisał(a):R jak zwykle byle swoją głupotę ( przepraszam mądrość ) pokazać.
Wyraźnie jak byk napisałem - i przytoczyłeś to - że chodzi o komorę > rozprężną < tłoczenia. Taka w tych sprężarkach jest. Wymądrzasz się w każdym temacie a widać ze sprężarki w środku nie widziałeś.
Komora rozprężna?Jaką spełnia rolę- do czego służy i gdzie znajduje sie w kompresorze.Mógłbym się czegoś nauczyć?
Do tego żeby się taki > fachura < jak Ty dziwił.

R-40

2010-05-15, 20:39:38
Zaawansowany użytkownik
Elektromechanik-co nazywamy przestrzenią szkodliwą w instalacjach chłodniczych.

R-40

2010-05-16, 18:35:05
Zaawansowany użytkownik
mg napisał(a):Hahahaaa :lol:
Mam nadzieję że śmiech spowodowany komorą rozpężną w sprężarce opisaną przez kolegę elektromechanika.Przepraszam że dotej pory nazywałem to niefachowo karterem lub wolną przestrzenią sprężarki a te coś tłumikiem ssania.
Gdyby ktoś posiadał opis-działanie i umiejscowienie komory rozprężnej na tłoczeniu układu wewnątrz jakiejkolwiek sprężarki to będę wdzięczny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-16, 18:40:22 przez R-40.)

elektromechanik

2010-05-16, 18:53:02
Zaawansowany użytkownik
R-40 napisał(a):
Mam nadzieję że śmiech spowodowany komorą rozpężną w sprężarce opisaną przez kolegę elektromechanika.Przepraszam że dotej pory nazywałem to niefachowo karterem lub wolną przestrzenią sprężarki a te coś tłumikiem ssania.
Gdyby ktoś posiadał opis-działanie i umiejscowienie komory rozprężnej na tłoczeniu układu wewnątrz jakiejkolwiek sprężarki to będę wdzięczny.

Jutro zrobię zdjęcie sprężarki ( akurat regeneruję >4524< ) i zamieszczę jeśli się tylko da na forum aby taki super chłodniarz zobaczył bo jak widzę to jeszcze sprężarki z bliska nie widział.

Ps. Od kiedy to sprężarka hermetyczna ma >karter< Rolleyes
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-16, 18:55:04 przez elektromechanik.)

R-40

2010-05-16, 19:15:31
Zaawansowany użytkownik
elektromechanik napisał(a):
R-40 napisał(a):

Jutro zrobię zdjęcie sprężarki ( akurat regeneruję >4524< ) i zamieszczę jeśli się tylko da na forum aby taki super chłodniarz zobaczył bo jak widzę to jeszcze sprężarki z bliska nie widział.

Ps. Od kiedy to sprężarka hermetyczna ma >karter< Rolleyes
Ma nawet silnik i płytę zaworową.Niestety nieposiada rozkręcanego korpusu i głowicy.Reszta pozostaje bez zmian poza nazwą że nierozbieralna=chermetyczna

mg

2010-05-16, 19:19:51
Top użytkownik
R-40 napisał(a):nierozbieralna=chermetyczna
[Obrazek: laughing2.gif]

R-40

2010-05-16, 19:29:39
Zaawansowany użytkownik
mg napisał(a):
Rozbieralna=Półchermetyk.Nierozumiem skąd twój uśmiech.

mg

2010-05-16, 19:35:45
Top użytkownik
Rozbieralna = rozhermetyk Rolleyes Big Grin

R-40

2010-05-16, 19:36:29
Zaawansowany użytkownik
R-40 napisał(a):
mg napisał(a):
Rozbieralna=Półchermetyk.Nierozumiem skąd twój uśmiech.
http://www.elektronika-sa.com.pl/tclines.php?TID=2

R-40

2010-05-16, 19:39:12
Zaawansowany użytkownik
R-40 napisał(a):
mg napisał(a):
R-40 napisał(a):nierozbieralna=hermetyczna
Rozbieralna=Półhermetyk.Nierozumiem skąd twój uśmiech.

R-40

2010-05-16, 19:50:33
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):trzeba wysłać koledze R40 słownik ortograficzny .
przeczytaj zasady forum odnośnie ortografii.To nie forum polonistyczne.

admin_punbb_import1

2010-05-17, 07:14:39
Administrator
Ze względu na fakt iż wątek podąża nie w tym kierunku w jakim powinien zostaje zamknięty.

Łamane zasady regulaminu:

Pkt.4. Posty bezsensowne lub bardzo odbiegające od tematu będą usuwane.
Pkt.5. Moderatorzy i Administrator mają prawo do usunięcia postu, który obraża w jakiś sposób innych użytkowników.
Pkt.6. Zakaz używania przekleństw i wulgaryzmów (nie tylko w języku polskim). Mowa tutaj również o wygwiazdkowanych (***) itp słowach.
Pkt.7 Uwagi o błędach ortograficznych czy interpunkcyjnych, oraz wszelkie słowne utarczki możliwe jedynie za pomocą prywatnych wiadomości (PM). Inne będą usuwane.
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa