Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG MS07AH potrzebne DTR.

11 Odpowiedzi, 11178 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2010-04-28, 17:59:07
Top użytkownik
Witam

Potrzebuje dokumentacji do systemu który obsługuje jednostki wewnętrzne o takich symbolach: LGMS07AH, LGMS09AH, LGMS18AH.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

popeye

2010-04-28, 19:42:51
Użytkownik
To sa wewnetrzne splity do multi LG , z funkcja grzania a le nie inwerterowe (z tego co pamietam) ?
  • Odpowiedz

popeye

2010-04-28, 19:48:41
Użytkownik
sciagam ,to ma 9mb jak co to moge wyslac na meila.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-04-28, 19:56:25
Top użytkownik
popeye napisał(a):To sa wewnetrzne splity do multi LG , z funkcja grzania a le nie inwerterowe (z tego co pamietam) ?
Witam

Problem jest w tym że nie mają dokumentacji do systemów które są zainstalowane. Są dwie jednostki zewnętrzne(duże, dwa wentylatory). Jedna obsługuje dwie jednostki wewnętrzne i ma dwie pary zaworów niewykorzystanych a druga obsługuje 7 jednostek wewnętrznych. Jednostki zewnętrzne zostały zainstalowane na wysokości około 7-8 metrów(pomimo krótkich instalacji) i jaka kol wiek przy nich praca musi być na rusztowaniu. Chciałem się przygotować wcześniej ale dowiedziałem się że te jednostki mogą być w różnych systemach. Póki nie wejdę i nie spiszę symbolu będzie ciężko określić system.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-04-28, 19:57:40
Top użytkownik
popeye napisał(a):sciagam ,to ma 9mb jak co to moge wyslac na meila.
Witam

Na stefanbud@gmail.com można większe pliki.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

popeye

2010-04-28, 20:09:59
Użytkownik
to moga byc systemy msp czyli z podwojna sprezarka jedna wieksza a druga mniejsza.z tymi zaworami czasami sa problemy jak sie pomyli sterowania ale 7 jednostek na jeden agregat? przewaznie byly po cztery.napisz jaki problem bo te mps troche studiowalem Smile
  • Odpowiedz

popeye

2010-04-28, 20:20:40
Użytkownik
ten drugi na 7 jedostek moze byc multi F i jest tylko jedna para wyjsc ( para,ciecz) troche nowsza jednostka ale wyglada podobnie i moze obslugiwac wiecej jednostek wewnetrznych.
  • Odpowiedz

barbie

2010-04-28, 20:23:21
Top użytkownik
jaka jest tam usterka ? .
  • Odpowiedz

R-40

2010-04-28, 20:46:41
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):jaka jest tam usterka ? .
Usterką jest brak dokumentacji.Wystarczy poczytalność.A ty masz niepoczytalność.
  • Odpowiedz

popeye

2010-04-28, 21:06:49
Użytkownik
r-40 klocmy sie dalej a beda montowac klimy po 300 pln a reszta bedzie musiala pozamykac interes
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-04-29, 12:53:58
Top użytkownik
popeye napisał(a):ten drugi na 7 jedostek moze byc multi F i jest tylko jedna para wyjsc ( para,ciecz) troche nowsza jednostka ale wyglada podobnie i moze obslugiwac wiecej jednostek wewnetrznych.
Witam

I pewnie o to chodzi ,czułem że może być urządzenie VRFofowate. Nie kłucie się, nie mam żadnych problemów większych z tymi urządzeniami. Lubie mieć dokumentacje urządzenia podchodząc do pracy przy nim. Trzeba w niektórych wymienić łożyska a może i napędy wentylatorów j. w., wykonać konserwacje. Są po prostu zaniedbane.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa