witam scenic 2004 1.9 d climatronic po serwisie jak i przed słabo chłodzi z kratek 12st c co może być powodem jest to grand scenic wnętrze jest spore i ciężko to schłodzić climatronic ustawiony na 15 st srężarka tłoczy dobrze wentylatory pracują czy w tym modelu jest tylko złącze HP
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
RENAULT SCENIC 19 D 2004 SŁABO CHŁODZI
10 Odpowiedzi, 13983 Wyświetleń|
Jest jedno złącze HP które ,,widzi" LP. Podaj ciśnienie po stronie ssącej, temperaturę otoczenia, temperaturę z kratek podczas pomiaru przy najwyższych obrotach dmuchawy, obieg powietrza zewnętrzny, przy 1500 RPM.
dziękuje za chęć pomocy dzisiaj jeszcze raz podłącze maszyne i wszystko sprawdze pozdrawiam
witam zrobiłem jeszcze raz cały serwis no i maszyna pokazała wyciek zaczęłem sprawdzać i okazało się że zamarzł osuszacz poczekałem i wszystko jeszcze raz zrobiłem maszyna stwierdziła że układ jest szczelny i załadowała 550 g temp otoczenia 18 c na ssaniu 2 bry tłoczenie 2.5 bara z kratek 2 c czy tłoczenie ma być takie małe z kratek fajnie chłodzi ale na zewnątrz tylko 18 c i czy to możliwe że za pierwszym razem nie wyssało wszystkiego i w układzie było za dużo czynnika
Do n.irek A sprężarka Ci chodzi ?jezeli masz 2,5 bara na tłoczeniu to duuuuużo za mało.Popatrz na skalę.Druga sprawa-jaką maszyną usuwasz czynnik i olej z układu i w jaki to sposób robisz?.Bez obrazy , ale wydaje mi sie że nie masz pojecia jak załadować układ kimatyzacji i zrobic full servis.
dobrze patrze jest 2.5 bara urządzenie to texa 610 sprężarka chodzi bo słychać jak siię załancza podłączony jest tylko złącze HP i to jest chyba przyczyna takiej małej wartości ssanie podczas pracy reaguje kiedy się włancza iwyłancza sprężarka panie mondralo te 2c przecierz coś zrobiło
To radź sobie sam a nie zadawaj pytań.Chciałem pomóc.
Przecież w RENAULT SCENIC 2004 jest tylko jedno podejście serwisowe i to na ssaniu.
Skąd ty wziąłeś ciśnienie tłoczenia to co tobie pokazuje manometr to jest ciśnienie ssania. zielak1979 napisał(a):Przecież w RENAULT SCENIC 2004 jest tylko jedno podejście serwisowe i to na ssaniu.TZN LP bo juz nie wiem o czym mowa
LP czyli ssanie, a końcówkę przekładasz z HP czyli wysokiego tylko pamiętaj że jeżeli napełniasz klimę po stronie LP to tylko gazem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-04, 03:18:36 przez zielak1979.)
![]() Pozdrawiam ZIELAK. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY