Witam mam problem z klimatyzacją w astrze G klima była przerabiana pod nowy silnik 3.0 V6 i jest 100% szczelna.
klima chłodzi ale pojawiają się problemy z ciśnieniami tzn:
- na zewnętrznych miernikach ciśnienie wskazuje na 20bar!
- komputer klimatyzacji natomiast twierdzi ze ciśnienie to ok 7bar
- chłodnica klimatyzacja jest bardzo gorąca a wentylatory załączają się dopiero gdy komputer stwierdzi ciśnienie ok 10bar
- im wyższa temperatura chłodnicy klimy tym praca kompresora zaczyna dawać coraz większe opory na pasek wielorowkowy (napinacz idzie praktycznie do oporu) po włączeniu wentylatora wraca do normy
czujnik ciśnienia już wymieniłem na kilka innych tak samo jak cały elektroniczny układ sterujący :/
wydaje mi się że coś jest zapchany osuszacz bądź chłodnica :/
Macie może jakieś pomysły ?
klima chłodzi ale pojawiają się problemy z ciśnieniami tzn:
- na zewnętrznych miernikach ciśnienie wskazuje na 20bar!
- komputer klimatyzacji natomiast twierdzi ze ciśnienie to ok 7bar

- chłodnica klimatyzacja jest bardzo gorąca a wentylatory załączają się dopiero gdy komputer stwierdzi ciśnienie ok 10bar
- im wyższa temperatura chłodnicy klimy tym praca kompresora zaczyna dawać coraz większe opory na pasek wielorowkowy (napinacz idzie praktycznie do oporu) po włączeniu wentylatora wraca do normy
czujnik ciśnienia już wymieniłem na kilka innych tak samo jak cały elektroniczny układ sterujący :/
wydaje mi się że coś jest zapchany osuszacz bądź chłodnica :/
Macie może jakieś pomysły ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
![[Obrazek: 10108914451.th.jpg]](http://img63.imageshack.us/img63/3685/10108914451.th.jpg)