Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowa odsłona forum klimatyzacja.pl

53 Odpowiedzi, 54763 Wyświetleń
1 2 3 Dalej

admin_punbb_import1

2010-05-12, 15:10:57
Administrator
Z przyjemnością oddajemy w Państwa ręce nową odsłonę forum klimatyzacja.pl

Wszelkie uwagi dotyczące funkcjonowania forum prosimy kierować na adres forum@klimatyzacja.pl bądź umieszczać w tym wątku.
  • Odpowiedz

byniom

2010-05-12, 16:02:40
Moderator
Stare lapiej mi pasowało . Teraz musze skrolem przesówać a przedtem wszystko miałem w ekranie . Może fonty zmniejszyć ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-12, 16:03:25 przez byniom.)
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-05-12, 19:15:23
Top użytkownik
Stara była lepsza.Co na to R-40 ?. Zabrałeś mu wszystkie punkty a tak chłop sie napracował
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-12, 19:37:12
Zaawansowany użytkownik
Ja mam dokładnie takie samo zdanie jak koledzy. Było dużo bardziej przejrzyście i widać Wszystko na stronie która dotyczyła działu lub tematu. No ale może jakoś da się przyzwyczaić.

Jeśli miałbym dodać jakieś uwagi to mnie osobiście ( ale sądzę też że i innym kolegom brakuje co najmniej jednej rzeczy - a mianowicie

1 przycisku > ignoruję < - aby można było nie widzieć postów niektórych autorów piszących notorycznie kilka - kilkanaście postów dziennie > nie na temat <prawie w każdym dziale i temacie
wypisujących najróżniejsze brednie a o pisowni i jako takim stylu nie wspominając. W dodatku prawie za każdym razem przygryzając ( delikatnie mówiąc ).
Przez to większości mającym coś sensownego do powiedzenia odechciewa się pisać.
  • Odpowiedz

mg

2010-05-12, 19:55:10
Top użytkownik
Stare miało ,,to coś" teraz będzie typowe.
  • Odpowiedz

byniom

2010-05-12, 20:06:12
Moderator
No jakoś nie leżą mi te czcionki i wygląd , wszystko mi się w oczach zlewa. Nie jestem zadowolony z tej zmiany Sad . Posty mało odzielają się od siebie i wszytsko wygląda jak jeden wielki tekst . przesówam skrolem po ekranie bo nie mogę zobaczyć gdzie się kończy jeden a zaczyna następny spost. Data postu powinna być umieszczona przy loginie a nie w samym poście bo to też rozprasza. Nie cierpię wchodzić na strony które drażnią moje oczy . Admin masz władzę w rękach więc zrób tak żebyśmy byli zadowoleni , nowości nie zawsze wychodza na dobre Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-12, 20:10:04
Zaawansowany użytkownik
Zapomniałem dodać ze dużym plusem jest możliwość dodawania >plików <.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-12, 21:00:38
Moderator
Mi się podoba to, że w końcu działa odznaczanie postów, które przeczytałem.
A jeśli niedługo zniknie napis "nowa odsłona forum..." to główne działy forum będą wyświetlały się wyżej.
Będzie dobrze
Aha, może gdyby każdy wpisywał obowiązkowo miasto lub okolice skąd jest ... Wiem, że to zależy od chęci i ciężko to sprawdzić, ale może z dobrej woli....
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-12, 21:04:06 przez Shitashii.)
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-05-12, 21:09:04
Moderator
Witam i zastanawiam się nad tłem aby ożywić troszkę całość w jakiś kolor bo jak dla mnie za dużo jest jasnego. Co Wy na to? Pzdr
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-12, 21:11:46
Moderator
Zdecydowanie za biało. Szkoda, że nie ma skórek jak poprzednio. Ja bym zmienił na jakiś mroczny klimat (gothic) Smile
  • Odpowiedz

mg

2010-05-12, 21:19:08
Top użytkownik
Do starego forum dodałbym opcję ignoruj jak koledzy sugerują. Tamta wizualizacja była przejrzysta jak kryształ. Wink Niby lubię nowinki ale do dobrego i sprawdzonego człowiek się przyzwyczaja.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-05-12, 21:21:53
Moderator
Myślę, że Admin coś wykombinuje i da nam kilka propozycji kolorów. Co do Miejscowości to Shitashii masz rację ja już zmieniłem profil a można zrobić opcję że wpisywanie miast jest może nie obowiązkowe a zalecane aby przyspieszyć reakcję na zadane pytanie skąd gdzie etc..
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-12, 21:52:07
Moderator
Ale chyba jeszcze coś się dzieje, bo zniknęły moje posty. I zostałem automatycznie wylogowany. Ja odpalam kompa, loguję się i sprawdzam co jakiś czas nowe posty, ale jak mnie będzie wylogowywało, to trochę nie-halo.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-12, 21:53:08
Moderator
I już sę pojawiły ... :-) Albo ślepy jestem, albo prace idą na maxa :-)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-13, 00:41:45
Moderator
Ale z wyświetlaniem czasu mam coś nie tak. Jakie macie ustawienia??
Ustawiłem +2h Eastern European i jak jestem zalogowany to wszystko jest ok: pisałem post o godz. 23 i tak mi wyświetla, ale jak się wyloguję, to pokazuje wszystkie posty o 2h do tyłu. Sprawdzę na prywatnym kompie, ale pewnie będzie podobnie.
Np ten post jest o 02:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-13, 00:42:30 przez Shitashii.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-13, 00:45:20
Moderator
02:45
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-13, 00:49:01
Moderator
Hm.... Prawidłowo to Central European z zaznaczoną korektą DST, ale po wylogowaniu inaczej jest pokazywane.
Może to wina oprogramowania forum? Tzn błędny kod... ?
  • Odpowiedz

radekklimat

2010-05-13, 05:42:33
Moderator
Ale kaszana, ktos mi avatara zawinał i teraz musze jeszcze raz malowac Carriera
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-13, 06:56:44
Zaawansowany użytkownik
Jeśli już ma tak być i dyskutujemy o kolorach, wygodzie i wyglądzie to moim zdaniem dobrze by było aby >emotikonki, BBcode itp było dostępne ( tak jak na innych forach ) obok rubryki pisanej wiadomości ( na tej samej stronie ) aby nie < biegać z przenoszeniem >.

No i jeszcze to durne sprawdzanie za każdym > 2+1, 3-8 itp.

Jakiemuś informatykowi bardzo się nudziło i moim zdaniem więcej napsuł niż poprawił.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-13, 06:57:55 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-13, 09:25:13
Moderator
Ale to chyba jednak nie za każdym razem, może raz dziennie. Wczoraj napisałem kilka postów i tylko raz podawałem sumę. I logowałem się wiele razy. Ale za to zauważyłem, że nieraz ucina posty, jeśli go chcę edytować, to nie wyświetla się cały (po prostu część ginie).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-13, 09:25:42 przez Shitashii.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-13, 09:41:38
Moderator
Jest jeszcze problem ze zmianą Avatara. Po usunięciu avatara i wgraniu nowego dalej wyświetla się poprzedni ale w rozdzielczości nowego !!!! Smile Po wylogowaniu wciąż widać stary avatar z rozdzielczością nowego. Kolejne zalogowanie się powoduje automatyczne wyświetlanie nowego avatara.
Próbowałem tak kilka razy i tylko w ten sposób to działa. czy inni też tak mają?? Fakt, że tego się nie zmienia ciągle, ale niecierpliwym może to krwi napsuć... Big Grin
  • Odpowiedz

admin_punbb_import1

2010-05-13, 13:15:39
Administrator
Shitashii napisał(a):Jest jeszcze problem ze zmianą Avatara. Po usunięciu avatara i wgraniu nowego dalej wyświetla się poprzedni ale w rozdzielczości nowego !!!! Smile Po wylogowaniu wciąż widać stary avatar z rozdzielczością nowego. Kolejne zalogowanie się powoduje automatyczne wyświetlanie nowego avatara.
Próbowałem tak kilka razy i tylko w ten sposób to działa. czy inni też tak mają?? Fakt, że tego się nie zmienia ciągle, ale niecierpliwym może to krwi napsuć... Big Grin

Dzieje się tak, gdyż część danych zostaje pobrana przy pierwszym wywołaniu forum i zapisana w tzw. "ciasteczkach". Po ich oczyszczeniu zmiany stają się widoczne.

Zapamiętywanie danych przyspiesza funkcjonowanie forum.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

admin_punbb_import1

2010-05-13, 13:26:08
Administrator
elektromechanik napisał(a):No i jeszcze to durne sprawdzanie za każdym > 2+1, 3-8 itp.

Zamiast krzyczeć wystarczy poprosić. Opcja wyłączona. Zostanie włączona jeśli ilość bootów internetowych zacznie doskwierać. Tak jak to było w przypadku poprzedniego systemu. Na ponad 12 tys zarejestrowanych użytkowników ok. 8tys to były booty. Tylko było powodem uruchomienia opcji 2+1.

Pozdrawiam

Cytat:BBcode itp było dostępne ( tak jak na innych forach ) obok rubryki pisanej wiadomości ( na tej samej stronie ) aby nie < biegać z przenoszeniem >.

Opcję BBCode wystarczy włączyć w Ustawieniach konta .... Profil->Ustawienia-> Uzwaj przycisków BBCode
  • Odpowiedz

awax

2010-05-13, 17:24:29
Top użytkownik
Witam
Wydaje mi się,że za wcześnie na krytyczne uwagi.To naturalne,że nie lubimy zmian i przyzwyczailiśmy się do poprzedniej wersji.Sądzę,że nie będzie żle.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2010-05-14, 01:45:09
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):Jest jeszcze problem ze zmianą Avatara. Po usunięciu avatara i wgraniu nowego dalej wyświetla się poprzedni ale w rozdzielczości nowego !!!! Smile Po wylogowaniu wciąż widać stary avatar z rozdzielczością nowego. Kolejne zalogowanie się powoduje automatyczne wyświetlanie nowego avatara.

odswiez strone a stary zniknie
  • Odpowiedz
1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa