w jednostce wewnętrznej przepalił się bezpiecznik 3,15 A z powodu uszkodzenia warystora .po wymianie bezpiecznika i usunięciu uszkodzonego warystora klima nie rusza w 2 jednostkach wewnętrznych czerwona led błyska 5 razy ,zielona led błyska ciągle i szybko ? .
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Fujitsu AOY24USAM2 ( multi 2x )2 jednostki wewnętrzne,1 zewnętrz
12 Odpowiedzi, 15218 Wyświetleń|
jak się nie mylę to błąd komunikacji.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
Opis dla błędów, które opisałeś.
Witam
Wycinek błędu z DTR urządzenia. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-14, 08:52:37 przez Stefanbud.)
Czyli się nie myliłem
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
błąd komunikacji jednostka zewnętrzna ---> jednostka wewnętrzna.
dziękuję za pomoc .zamówię elektronikę i dam znać co było zepsute .
barbie napisał(a):dziękuję za pomoc .zamówię elektronikę i dam znać co było zepsute .Witam Co było zepsute to już wiemy, do Ciebie teraz należy znaleźć przyczynę awarii. Co wpłynęło na uszkodzenie. Może trzeba zabezpieczyć urządzenie od strony elektrycznej. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
klimatyzatory są zainstalowane w mamobusie jeździ on po Polsce podłączany jest do prądu gdzie popadnie zwykle w małych miejscowościach .
naprawiałem jednego mamobusa w zeszłe lato do wymiany był wentylator skraplacza, ładnie ktoś juz tam namieszał w elektryce ale poszło i tez była to 24 zainstalowana w bagażniku pod pokładem spięta z kanałówką
Posprawdzaj elektrykę. Jak poszedł warystor to miałeś przepięcie. Mnie tak nowego daikina spalili. Nie dokręcili zera i dostał 400. Pozdrawiam
Witam serdecznie
Albo zamiast tzw. niedokręconego zera zapodali następną fazę . Pozdrawiam |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
naprawiałem jednego mamobusa w zeszłe lato do wymiany był wentylator skraplacza, ładnie ktoś juz tam namieszał w elektryce ale poszło i tez była to 24 zainstalowana w bagażniku pod pokładem spięta z kanałówką