Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

kody bledow fujitsu inverter

11 Odpowiedzi, 31071 Wyświetleń

badgirl23

2010-05-17, 18:46:38
Nowy użytkownik
mam klimatyzator fujitsu inverter... cooling 2,8 kw heating 4 kw... przez przypadek dziecko wcisnelo z tylu na pilocie test run...
od tego czasu zaczely sie problemy
nie zalacza sie funkcja grzania i chlodzenia
klimatyzator pracuje a po chwili wlacza sie operation 5 mrugniec przerwa 5 sek i znowu to samo..
timer mruga non sto..
czy to jest tryb serwisowy
jesli tak-jak go zlikwidowac???
\czy to moze cos innego
prosze o pomoc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-17, 18:57:54 przez badgirl23.)
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-05-17, 18:52:12
Moderator
Podaj model urządzenia?? Abym nie musiał usunąć wątku zgodnie z regulaminem proszę usunąć nr telefonu i adres e-mail!!!!
  • Odpowiedz

badgirl23

2010-05-17, 18:58:26
Nowy użytkownik
ASY10PSA-W
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-05-17, 19:01:23
Moderator
Czytam serwisówkę FUJITSU i nie ma takiego kodu na 5 mrugnięć. Zdejmij zasilanie z klimatyzatora na minutę i wlącz ponownie i zobacz co się będzie działo. Pzdr
  • Odpowiedz

badgirl23

2010-05-17, 19:05:08
Nowy użytkownik
Probowalam juz wyjac baterie z pilota i jednoczesnie wylaczyc bezpieczniki na zasilaniu...
na 10 prob , 2 okazaly sie pomyslne ale i tak po pewnym czasie problem wracal.... przy nastpenym wlaczeniu urzadzenia
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-05-17, 19:06:35
Moderator
Czy masz na pilocie reset ustawień ?/ Jakiś giziczek do wci śnięcia długopisem albo gdzieś z tyłu przy bateriach? Jak masz to zresetuj wyjmij baterie i bezpiecznikiem calą klimę.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-17, 19:09:51
Moderator
Jeśli to jest przycisk test run, to może ten test musi dojść do końca. Po prostu włącz na test i czekaj aż sie skończy, może nawet 30 minut... ?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-05-17, 19:10:45
Moderator
jeżeli chcesz wykasować błąd musisz w jednostce wewnętrznej wcisnąć ukryty guziczek FORCET AUTO BUTTON . znajduje się on albo pod grillem po prawej stronie albo na wierzchu na panelu sterowania. Wciskasz i trzymasz do momentu usłyszenia bbrzęczka. Wysłałem maila do Ciebie to zadzwoń do mnie to pomogę w resetowaniu błędu. Pzdr
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-05-18, 04:59:53
Top użytkownik
badgirl23 napisał(a):mam klimatyzator fujitsu inverter... cooling 2,8 kw heating 4 kw... przez przypadek dziecko wcisnelo z tylu na pilocie test run...
od tego czasu zaczely sie problemy
nie zalacza sie funkcja grzania i chlodzenia
klimatyzator pracuje a po chwili wlacza sie operation 5 mrugniec przerwa 5 sek i znowu to samo..
timer mruga non sto..
czy to jest tryb serwisowy
jesli tak-jak go zlikwidowac???
\czy to moze cos innego
prosze o pomoc
Witam

TRYB TESTOWY
- Metodę uruchamiania trybu testowego opisano w instrukcji obsługi.
- Jednostka zewnętrzna może nie pracować w zależności od temperatury w pomieszczeniu.
W takiej sytuacji wciśnij przycisk TEST RUN na pilocie w czasie pracy klimatyzatora. (Skieruj
nadajnik sygnału pilota na klimatyzator i naciśnij przycisk TEST RUN końcówką długopisu itp.)
- Aby zakończyć operację testową, naciśnij przycisk START/STOP na pilocie.
(Jeżeli klimatyzator zostanie uruchomiony w trybie testowym przez naciśnięcie przycisku TEST RUN,
wskaźniki pracy [OPERATION] i programatora [TIMER] zaczną pulsować w wolnym tempie.)

Wyłącznie nie jest jakieś skomplikowane, ale nieraz jak są słabe baterie to urządzenia wariują.

Pozdrawiam

ASY10PSA-W a co to za model?
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-05-18, 14:29:49
Moderator
Stefanbud to urządzenie ma 12 lat i nie chce się załączyć sprężarka tylko migają kody błędu. Do tak starego urządzenia nie mam kodów Sad a test run kończy się właśnie na kodzie 5x Operation....
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-05-18, 15:44:27
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Stefanbud to urządzenie ma 12 lat i nie chce się załączyć sprężarka tylko migają kody błędu. Do tak starego urządzenia nie mam kodów Sad a test run kończy się właśnie na kodzie 5x Operation....
Witam

No tak, jestem za młody żeby pamiętać Tongue Wydaje mi się że czas je wymienić na nowszy model.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa