Renault Magnum 440 e-tech.Sprowadziłem auto z Francji.Klimatyzacja nie działała.Podjechałem do gościa,który zajmuje sie klimatyzacjami.Podpiąl maszyne pod układ i wszystko było O.K,tzn.szczelność,parametry po nabiciu,etc.Faktycznie po nabiciu wszystko działało,ale tylko jeden dzień.Za usługę zapłaciłem 250zł.Mam podjechać do gościa w poniedziałek,ale co wg.Was może być przyczyną?Pytam,bo wielu"fachowców"myśląc,że sam zakup sprzętu do obsługi,to 100% sukcesu.I jeszce jedno pytanko co do reklamacji.Jeżeli wszystko wyszło wzorcowo,a klima nie działa po jednym dniu(przyczyny nie znam,bo zapłaciłem tyle,ile sobie gość zażyczył za naprawę,a nie za jednodniowy chłód w kabinie)kto ponosi koszty ewentualnego nabicia od nowa układu?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Wszystkie parametry na zegarach wzorcowo a klima nie działa.
31 Odpowiedzi, 37112 WyświetleńUżytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Powiedz mi tylko jak sobie radziłeś 10 lat temu gdy nie było tych cudownych maszynek. Co nie którzy naśmiewają się z innych wulkanizatorów a połowa z nich sama nimi są, którzy oczytali się trochę mądrych książek i postów i uważają się za chłodniarzy. Prawdziwy chłodniarz nie kupiłby kombajnu bo wie jakie to g.... a tym bardziej że zwróci się jak dobrze pójdzie po dwóch sezonach no chyba że nie ma co robić z kasą albo po to by ładnie wyglądało <profesjonalnie>. W sumie nie rozumiem czemu tak się oburzyłeś, prawdziwy fachowiec nie zwróci na mojego posta nawet uwagi tylko się uśmiechnie i w duchu przyzna mi rację. Pozdro.