Witam.
A więc mam problem z klimka w moim aucie, auto jeździło bez chłodnicy klimatyzacji koło roku czasu, a więc ostatnio postanowiłem klimatyzacje doprowadzić do porządku. Zawiozłem chłodnice klimatyzacji do spawania, gdy już ją odebrałem to włożyłem do autka i pojechałem aby ją napełnić. Napełnianie poszło bez żadnych problemów ale po napełnieniu klimatyzacja przez pierwsze 5min nic nie chłodziła... Ale gdy wracałem do domu to zaczęła chłodzić a więc się ucieszyłem
No ale nie chłodzi jak powinna... chłodzi ale trochę słabo... Np. jak jadę powoli lub stoję w korku to mam wrażenie że po prostu mi nie chłodzi, powietrze nie jest zimne ale letnie.
Jak jade do powiem że się poce.. a klimka ustawiona na LO lub 19C i zakres obrotów na połowie, może troszkę mniej.
Nie oczekuje że mi w aucie zrobi 10C, ale wiem mniej więcej czego się spodziewać bo to nie jest moje pierwsze auto z klimatyzacją....
Auto: Jaguar X Type 3.0 2002r, Klimatronik
Pozdrawiam i proszę o jakieś wskazówki
A więc mam problem z klimka w moim aucie, auto jeździło bez chłodnicy klimatyzacji koło roku czasu, a więc ostatnio postanowiłem klimatyzacje doprowadzić do porządku. Zawiozłem chłodnice klimatyzacji do spawania, gdy już ją odebrałem to włożyłem do autka i pojechałem aby ją napełnić. Napełnianie poszło bez żadnych problemów ale po napełnieniu klimatyzacja przez pierwsze 5min nic nie chłodziła... Ale gdy wracałem do domu to zaczęła chłodzić a więc się ucieszyłem
No ale nie chłodzi jak powinna... chłodzi ale trochę słabo... Np. jak jadę powoli lub stoję w korku to mam wrażenie że po prostu mi nie chłodzi, powietrze nie jest zimne ale letnie.Jak jade do powiem że się poce.. a klimka ustawiona na LO lub 19C i zakres obrotów na połowie, może troszkę mniej.
Nie oczekuje że mi w aucie zrobi 10C, ale wiem mniej więcej czego się spodziewać bo to nie jest moje pierwsze auto z klimatyzacją....
Auto: Jaguar X Type 3.0 2002r, Klimatronik
Pozdrawiam i proszę o jakieś wskazówki
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY