witam, byłem dziś u daikina, jest to maały vrv z dwiema jednostkami zewnętrznymi, Pani z obsługi powiedziała że coś jakby biały dym, para poszła z wylotu podsufitówki, po włączeniu w mojej obecności nic sie nie działo poza zaladzaniem parownika, zajrzałem do jedn. zewn. i w jednej zielona dioda H8P pulsuje w takich samych odstepach czasu, a żółta nie pali się żadna- czyli chyba wszystko dobrze ? , w drógiej jednostce zielona H8P świeci ciągle, jak również świeci się żółta H3P.
Czy pomożecie wywnioskować coś z tego, czy zaladzanie parownika może być skutkiem małej ilości gazu w układzie czy jest raczej związane z uszkodzeniem owej jednostki, dodam że parownik robił się zimny nierównomiernie, myślałem nad zważeniem gazu z układu ale same jednostki to 20 kg czynnika, a rurażu też sporo.
dzięki za pomoc, a dtr po polsku to szczyt moich marzeń
pozdr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-06-21, 13:26:35 przez irroda.)
Czy pomożecie wywnioskować coś z tego, czy zaladzanie parownika może być skutkiem małej ilości gazu w układzie czy jest raczej związane z uszkodzeniem owej jednostki, dodam że parownik robił się zimny nierównomiernie, myślałem nad zważeniem gazu z układu ale same jednostki to 20 kg czynnika, a rurażu też sporo.
dzięki za pomoc, a dtr po polsku to szczyt moich marzeń
pozdr
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY