Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

mitsubishi

5 Odpowiedzi, 4582 Wyświetleń

zuku

2010-07-11, 12:55:29
Użytkownik
Witam
Które mitsubishi według was jest lepsze ELECTRIC czy MHI.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-11, 13:28:26
Moderator
Hmm... bardzo dobre pytanie. MHI ogólnie jest bardzo dobre ale drogie wręcz bardzo drogie ale od kilku lat mieli wpadki i wady w niektórych modelach. Są modele które trzeba reanimować jeszcze na gwarancji. Ale za to serwis działa bezbłędnie i w ciągu 48h mogą ściągnąć dany element. Mimo kilku wpadek chyba MHI jest lepsze. Ja bym ani tego ani tego u siebie nie zainstalował Smile . pzdr
  • Odpowiedz

zuku

2010-07-11, 14:51:23
Użytkownik
Mam dwa zlecenia jedno to serwerownia drugie to "studio TV". W obu przypadkach moc 3,5 kW chłodu, i budżet nie pozwalający na invertera. W "studiu TV" mam rurki 6 i 12 mm i nie ma za bardzo jak ich wymienić wiec chce dobrać klime uwzględniając też średnice rur. Fujitsu przy 3,5 kW ma rurki 6 i 10, mitsubishi 6 i 12. Co byście jeszcze polecili z dobrych on/off-ów, w zimie pracowały by do temp zew. ok 0 stopni. Z fabrycznie zamontowanym ukł. do pracy całorocznej w on/off -ach spotkałem sie jedynie w LENOX-ie, znacie jakieś inne klimy z fabrycznie zamontowanymi ukł. do pracy całorocznej w on/off
  • Odpowiedz

JB220765

2010-07-11, 14:54:33
Użytkownik
Witam
Ponoć Panasonic , ale można zawsze dołożyć ...tylko czy taniej wyjdzie to nie wiem .
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2010-07-11, 19:00:04
Moderator
LG tez ma 1/4 i 1/2 przy 3,5 kw
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa