Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja a otwarte okna

8 Odpowiedzi, 26503 Wyświetleń

aber

2010-07-11, 21:09:25
Nowy użytkownik
Moje pytanie może wyda się trywialne ale dlaczego, tak na prawdę, należy zamknąć okna gdy klimatyzacja jest włączona? W jaki sposób to negatywnie oddziałuje na klimatyzator bądź na poszczególne urządzenie towarzyszące?
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-11, 21:12:01
Moderator
Bo zimno ucieka z pomieszczenia.......i klima chodzi cały czas nie osiągając zadanej temperatury. Pzdr
  • Odpowiedz

wit

2010-07-11, 21:13:06
Top użytkownik
bo klimatyzator niestety całego świata za oknem nie schłodzi... a zamknięte pomieszczenie da radę.
  • Odpowiedz

aber

2010-07-11, 21:21:40
Nowy użytkownik
no ok to akurat logiczne ale nie o to mi chodzi... e jaki sposób to fizycznie wpływa na instalację? czy to chodzi tylko o to że klimatyzator chodzi z max wydajnością i to jest tylko przyczyną awarii? Bo wiem również, że jest niebezpieczeństwo wykroplenia wilgoci na zimnych elementach (np rurek rozprowadzających zimne powietrze - chociaż nie rozumiem dlaczego nie są izolowane...)
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-11, 21:24:28
Moderator
Chodzi o to że sprężarka co jakiś czas musi odpoczywać ( studzić się) inaczej istnieje prawdopodobieństwo zalodzenia się wymiennika i kapania wody.
  • Odpowiedz

renegat35

2010-07-11, 21:28:19
Użytkownik
Otwórzmy wszyscy okna. Efekt cieplarniany mamy z głowy. Big Grin
  • Odpowiedz

aber

2010-07-11, 21:28:56
Nowy użytkownik
no to jest dla mnie konkretna odpowiedź. Dziękuję bardzoSmile
  • Odpowiedz

aber

2010-07-11, 21:37:29
Nowy użytkownik
renegat35 a co Wy wszyscy macie z tym efektem cieplarnianym? To nie jest aż tak poważne zjawisko- przynajmniej zdaniem wielu poważanych profesorów... Jesteśmy po prostu w takim okresie (interglacjał) dlatego wzrost średniej temperatury jest tak znaczny...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa