Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Desa AC 90E -coś słabo chłodzi

6 Odpowiedzi, 6455 Wyświetleń

selektor

2010-07-22, 11:06:46
Nowy użytkownik
Witam, niedawno kupiłem ww. klimatyzator, ma on problem ze schłodzeniem pomieszczenia 20 m2! rura jest wystawiona na zewnątrz za pomocą kanału wentylacyjnego.
Wylatuje chłodne trochę powietrze ale nie zimne, jak byłem w hipermarkecie i przyłożyłem rękę do wylotu z klimatyzatora jakiegoś noname to po minucie prawie zamroziło mi rękę - o co może chodzić ??? jak sprawdzić co jest nie tak ? może płyn chłodniczy wyciekł ? na urządzenie mam gwarancję ale wolę najpierw na forum zapytać Smile
pozdr
  • Odpowiedz

wally

2010-07-22, 11:18:17
Użytkownik
czy ma on problem z chlodzeniem tylko teraz i wczesniej dzialal poprawnie? Sprawdz temp. z kratek - przy obecnych upalach raczej nie spodziewalbym sie cudow i liczyl ze schlodzi 20m2, co najwyzej po 2-3h pracy moze ale nie musi obnizyc temp. o jakies 1-2stC
  • Odpowiedz

selektor

2010-07-22, 12:03:01
Nowy użytkownik
no tak ale ręka przystawiona do wylotu powinna być zimna i po jakimś czasie powinienem to poczuć a ja mogę tam rękę trzymać i trzymać ! nie wiem jak chłodził wcześniej bo od niedawna zacząłem go używać (może ma jakiś felerny model) -jednak tak jak napisałem wyżej zwykły klimatyzator w markecie o mniejszej mocy dawał zimniejsze powietrze niż ten. tu nieistotne co ustawie czy osuszanie, chłodzenie czy obieg - cały czas powietrze o jednakowej temperaturze wlatuje
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-22, 15:42:40
Moderator
Witam. Czy sprężarka się włącza? Czy z rury wystawionej do kanału wentylacyjnego leci ciepłe albo gorące powietrze? Czy kondensat skrapla się do zbiorniczka na tyle urządzenia? Jaka jest temperatura powietrza wywiewanego z klimatyzacji i jaka jest temperatura powietrza pobieranego przez filtry do klimatyzacji? Podaj te dane i pomyślimy. Pzdr
  • Odpowiedz

selektor

2010-07-23, 07:31:57
Nowy użytkownik
Sprawdziłem - podłączyłem czujnik temperatury przy wylocie powietrza i jest dokładnie 15,8 stopnia Celsjusza - tak więc chyba po prostu klima nie radzi sobie z tą temperaturą - na wyświetlaczu podczas chłodzenia mam minimalnie 27stopni i nic poniżej
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-23, 15:43:42
Moderator
Klima za słaba i nic z niej nie wyciągniesz..... Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa