Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

czy ktos moze mi cos powiedziec o fujitsu 9UC

7 Odpowiedzi, 6475 Wyświetleń

jarmal

2007-06-23, 20:33:13
Nowy użytkownik
mam zamiar kupić taki model co sądzicie o tym modelu dla ochłodzenia 30m2. Podobno to najlepszy model w tej cenie 2800 z montażem na rynku
  • Odpowiedz

szefo

2007-07-16, 23:31:54
Nowy użytkownik
każda klima jest dobra najważniejszy jest montarz oraz kielichy no i szczelność .Jest na r410 cena też ok.ale zobacz może na galanz 3,5 kw fakt jest drogi ale jest na r407 jednak chyba ten twój pomysł jest lepszy pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-07-17, 15:34:23
Moderator
ja mam tez galanza w domu juz drugi rok i nie jest taki drogi bo montuje za 1700 o mocy 2,5 kW natomiast nie miałem z nim zadnych problemów mimo ze chinol
  • Odpowiedz

kubowy

2007-07-17, 20:00:08
Użytkownik
Z roku na rok coraz więcej montuję splitów chińskich . I tak sobie myślę że za parę lat wszystko co bedzie montowane to, będzie chińskie.
  • Odpowiedz

klimraj

2007-07-20, 14:17:52
Nowy użytkownik
Nie można rozpatrywać FUJITSU z Galanzem -dwa światy, jak w gwarancji: 5 do 1... Do miszkania zdecydowanie Fujitsu..Tulko 3xdrożej..
  • Odpowiedz

klimraj

2007-07-20, 14:22:58
Nowy użytkownik
a czy zwróciliście uwagę na chińskie z marketu ile miedzi maja w miedzi???Wink
Rurki zakielichowane w otulinie na pierwszy rzut oka...OK, ale miedź mają po 10 cm z każdej strony...w środku aluminium w otulinie miedzio-podbnej... Może nie w kazdym, tak jest ale 2 trafiłem...
  • Odpowiedz

korallgoll

2007-07-24, 13:50:59
Nowy użytkownik
To nie jest aluminium. Wziąłem sobie taką rurkę i trochę się nad nią znęcałem. To jest takie dziwne tworzywo, które po zgięciu nie zniekształca średnicy - no minimalnie. I jest wytrzynalsze od miedzi bo jak dłużej pognie się to się robi takie jak wąż do prysznica. Rurka miedziana się szybciej spłaszcza. Aluminium na pewno nie wytrzymało by 20% tej próby.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa