Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dołożenie klimatyzacji do Renault Kangoo

3 Odpowiedzi, 6731 Wyświetleń

much@

2010-07-27, 12:45:50
Nowy użytkownik
Witam
Chciałbym dołożyć do swojego Renault Kangoo 99r 1.4 klimatyzację. Czy mógłbym mi ktoś wymienić co dokładnie w szczegółach muszę kupić. I może się orientujecie jaki będzie koszt części mniej więcej. Bo założyć to nie problem sam bym dał rade. Tylko do sprawdzenia szczelności i napełnienia pojadę do speców. Proszę o rady.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2010-07-27, 16:45:50
Moderator
Poszukaj na allegro kompletnej klimy.
  • Odpowiedz

Voytheck

2010-07-27, 22:05:44
Nowy użytkownik
Ja dokładam klimę do Barchetta'y. Kupiłem ze zdezelowanego auta. Oczywiście oprócz sprężarki z uchwytem (tak jest w tym modelu), chłodnicy klimatyzacji podwójnego wentylatora, wszystkich wężyków i rurek, nowego osuszacza, uchwytów , zaczepów, wydajniejszego alternatora, etc. musiałem kupić (od wnętrza auta) całą "skrzynkę", która znajduje się pod deską rozdzielczą (wersja bez klimy nie ma miejsca na parownik a w wersji z klimą jest elektryczne sterowanie klapami obiegów oraz na panelu środkowym - przycisk wł/wył klimę oraz obieg wewnętrzyny - w wersji bez klimy nie ma tego), całą wiązkę kabli z dodatkowymi bezpiecznikami przekaźnikami wtyczkami itp. Właśnie jestem na etapie dokupywania mniejszych elementów i kompletowania abym miał 100% części. Muszę obmyślić od czego zacząć montaż. Czy zacząć od zamiany (w uroszczeniu) systemy wentylacji we wnętrzu auta, póżniej kable a na końcu rurki, sprężarka alternator etc. Może macie gotowy schemat w jakiej kolejności wykonywać montaż, aby nie trzeba było demontować czegoś co było zamontowane wcześniej żeby zamontować inną część.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-27, 22:08:46 przez Voytheck.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa