Zatala mi sie sprezarka. W zwiazku z tym kupilem regenerowana. Uklad zostanie wyplukany w calosci. DOdatkowo wymieniony zostanie osuszac. I teraz mam pytanie. Wedlug tabel do auta wchodzi 700-750g gazu oraz 120-150ml oleju. Ile oleju powinienem miec w sprezarce a ile w ukladzie podanego razme z czynnikiem. Z gory dziekuje za pomoc.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Ile oleju do ukladu.
9 Odpowiedzi, 16231 Wyświetleń|
no to trzeba bylo pytac sie regeneratora ile do tej sprezarki wchodzi oleju - przeciez to jego produkt ? A sprezarka nie byla zalana olejem ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-29, 15:38:07 przez Robert81r.)
Pewnie jak podasz typ sprezarki i jej zastosowanie to ktos ci predzej odpowie ...
Sanden sd7v16 1106F, glowne pytanie jakie mnie nurtuje to ile trzeba podac oleju do ukladu razem z gazem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-29, 16:49:27 przez kuba306.)
135ML oleju PAG46 - taka ilością powinna byc zalana sprezarka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-29, 16:57:24 przez gajdek419.)
Co to za "regenartor" co nie napisał na sprezarce ile wlano oleju...
A do ukladu z gazem ile trzeba podac?
kuba306 - oddaj to komus co sie na tym zna bo bedziesz mial druga sprezarke do wymiany, ale klima nie bedzie dzialac jak nalezy.
Jak odpowiedziec na pytanie ile czynnika trzeba podac skoro nie wiadomo do czego ??!! Do kombajnu, wozu opancerzonoego czy tez glebogryzarki ?
PS. Chyba ze to Ty jestes specjalista ? Niech no zgadne: maszyna do napelniania klim i serwis ogumienia ?
Pudlo. Auto to 306 peugeot 2.0 gti 6 z 1999r moje wlasne. Sprezarka sanden sd7v16 1106f tak jak wczesniej pisalem. Pozatym kolego mnie chodzi o olej do ukladu. Czynnika wiem ile dokladnie dodac. Chodzi mi glownie o ta wartosc ilosci oleju podawana obok ilosci czynnika. Czy w niej zawiera sie olej w sprezarce czy to jest olej ktory ma byc w calym ukladzie a sprezarka rozpatrywana jest osobno.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-29, 18:48:23 przez kuba306.)
Do jakiego auta idzie ta sprężarka.Konkretnie.Robert81r odpowiedział Ci konkretnie.135 ml sama sprężarka.A reszta układu po płukaniu to tez ok 70-80 ml.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY