Witam serdecznie.
Mam peugeota 206 z climatronikiem, 1,4 silniczek z 2002 roku z muxem. Sytuacja ma miejsce tylko latem, podczas włączonej klimatyzacji. Podczas jazdy silnik nagle gaśnie, słychać "klik" i cisza. Czasem słychać tylko "klik" i wyłącza się sama sprężarka klimy - potem za kilka sekund normalnie zaczyna chłodzić. Nie dzieje się to często, ale w tym sezonie już kilka razy i niestety podczas zakręcania
Zaczęło się tak dziać zaraz po zeszłorocznej wizycie w serwisie klimatyzacji, gdzie mój lewek przechodził cały serwis (ozonowanie, uzupełnianie, sprawdzanie, smarowanie, itp...)
Podłączyłem go do komputera i w silniku nie było żadnych błędów, a w klimatyzacji:
1/5 Brak komunikacji BSI-AC
2/5 Sygnał prędkości pojazdu
3/5 Sygnał ciśnienia chłodziwa
4/5 Czujnik temperatury zewnętrznej
5/5 Czujnik temperatury chłodziwa
Byłem dzisiaj w serwisie i gość podejrzewa czujnik ciśnienia chłodziwa? Trochę wymiana kosztuje i chciałbym Was zapytać co o tym sądzicie?
pozdrawiam
Mam peugeota 206 z climatronikiem, 1,4 silniczek z 2002 roku z muxem. Sytuacja ma miejsce tylko latem, podczas włączonej klimatyzacji. Podczas jazdy silnik nagle gaśnie, słychać "klik" i cisza. Czasem słychać tylko "klik" i wyłącza się sama sprężarka klimy - potem za kilka sekund normalnie zaczyna chłodzić. Nie dzieje się to często, ale w tym sezonie już kilka razy i niestety podczas zakręcania
Zaczęło się tak dziać zaraz po zeszłorocznej wizycie w serwisie klimatyzacji, gdzie mój lewek przechodził cały serwis (ozonowanie, uzupełnianie, sprawdzanie, smarowanie, itp...)Podłączyłem go do komputera i w silniku nie było żadnych błędów, a w klimatyzacji:
1/5 Brak komunikacji BSI-AC
2/5 Sygnał prędkości pojazdu
3/5 Sygnał ciśnienia chłodziwa
4/5 Czujnik temperatury zewnętrznej
5/5 Czujnik temperatury chłodziwa
Byłem dzisiaj w serwisie i gość podejrzewa czujnik ciśnienia chłodziwa? Trochę wymiana kosztuje i chciałbym Was zapytać co o tym sądzicie?
pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY