jak w temacie co moze byc przyczyna sprezarka sie wlacza LP spada na 2bary a HP nie rusza
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-30, 07:57:46 przez royal.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
LP 2 HP 8 bar..... klima nie chlodzi vectra B pomocy
10 Odpowiedzi, 12658 Wyświetleń|
W czym to ?Rakieta,hulajnoga może auto?.Jak auto, jaki rocznik i wszystkie dane tego auta
moj bład....
Opel Vectra B 2000r diesel mimo tego ze na LP sa 2 bary to rura ssaca nie jest ani troszke chlodna a na HP jest okolo 8 bar
A ilości czynnka zgodne z książką? HP za niskie.
no wlasnie klima nabita ksiazkowo.... w stanie spoczynku ma okolo 8 bar i gdy wlacza sie sprezarka LP spada do 2 bar a HP nie rosnie
Filtr osuszacz nie zachodzi szronem?Jeżeli tak to go wymien.
aktualnie nie mam samochodu u siebie ale w momecie uruchamiania sprezarki HP nawet nie ruszy z miejsca nawet na chwilke a LP spada natychmiast na 2 bary...
Blokada po wysokim przed zaworem serwisowym lub siedzi sama spręzarka
Mialem ostatnio tak w Lanosie LP 2 a HP 5 i stoi!
Pociagnolem z dwuch stron proznie okolo 40min i poszlo ladnie! Trzymal osuszacz! Wiem powinienem zalozyc nowy ale nie bylo czasu na zakup bo kolega wyjezdzal na wakacje! Zobaczymy jak wroci czy klima dalej bedzie smigac! Osuszacz nie szronil ale byl zimny,puszczal troszke ale dlawil! Osuszacz powinien byc cieply. Pozdrawiam! R miezala5 napisał(a):Mialem ostatnio tak w Lanosie LP 2 a HP 5 i stoi!ja mam dylemat u siebie, w golfie III, czynnika jest ok, szczelna na 10 barach sprawdzana przez maszynę do nabijania, osuszacz ciepły, wentylatory startują , na początku coś chłodzi i rurka od sprężarki jest chłodna ale później jak spada ciśnienie HP z 14 na 8 to jest lekko chłodna a druga jest gorąca, poza tym nie skrapla się woda pod autem z takiej bańki obok skraplacza;/ LP n a3,5 spada a HP z 14 na 7,5 przy wyłączonej jest 6 po obu stronach co to może być? osuszacz czy sprężarka? a może zawór?? |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY