Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaka jedn. zewn. do LG MS12AH

9 Odpowiedzi, 9321 Wyświetleń

JGX

2010-08-03, 12:56:06
Użytkownik
witam, mam możliwość kupienia niedrogo takiej jednostki wewn. jak na poniższym zdjęciu - podobno jest to LG MS12AH i chodziła ona w multi niecałe 3 lata, czy jeśli dokupie do niej pojedyńczy inwerter 3.5kw będzie działać? Czy jest tylko do tradycyjnych spręzarek nie-inwerterowych, ktoś mi powiedział że ta jednostka będzie działała tylko w multi, jak to jest? Obecnie w sklepach są troszke inne o tym symbolu http://www.klimatsklep.pl/lg-inverter-ms...-1469.aspx czy to jest to samo? Może ktoś ma w dobrej cenie jakąś jednostke w okolicach Częstochowy pasującą do tego LG?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-08-03, 15:01:00 przez JGX.)
  • Odpowiedz

byniom

2010-08-03, 13:28:47
Moderator
To jest jednostka wewnętrzna do invertera.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

JGX

2010-08-03, 14:58:07
Użytkownik
byniom napisał(a):To jest jednostka wewnętrzna do invertera.

panowie dziękuje za pomoc ale napiście mi jaśniej - już wiem że do inwertera ale czy tylko multi czi w zwykłym też da rade? W pierwszym poście pokręciłem i zamiast multi pisałem split Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-08-03, 15:01:47 przez JGX.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-08-03, 15:48:21
Top użytkownik
Witam

Takie jednostki wewnętrzne są np: w multisplit M30AH lub VRF(czy jak oni tam to zwą)FM 57AH VHO

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

JGX

2010-08-03, 15:54:19
Użytkownik
czyli rozumiem że to jednostka TYLKO i wyłącznie do multi? Chciałem w mono ale wnosze z waszych wypowiedzi że się nie da?
  • Odpowiedz

JGX

2010-08-03, 19:08:08
Użytkownik
nikt nie pomoże?
  • Odpowiedz

barbie

2010-08-03, 20:12:56
Top użytkownik
R12 podłączy SAFa i będzie chłodziło .
  • Odpowiedz

renegat35

2010-08-03, 20:26:28
Użytkownik
Kolego nie kombinuj bo przekombinujesz. Byś musiał kupić (co jest to raczej a wykonalne) starą jednostkę zew. inverterową do tej 12-stki to by ci poszło. A tak jak kupisz nową to tam są już nowe płyty sterownicze i będzie wywalał ci błąd brak komunikacji między jednostkami. No i jak kupisz starą wew. i nową zew. to ile zaoszczędzisz. Kup komplet nowy i masz gwarancje chociaż. Moja rada. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

JGX

2010-08-06, 07:18:30
Użytkownik
Witam, po rozmowie z działem technicznym klimatyzacji w LG:
1. Nieprawdą jest że ta jednostka nie będzie pracowała z obecnie sprzedawanymi jedn. zewnętrznymi LG - będzie
2. Jest to jednostka tylko i wyłącznie do jednostek multi (inwerterowych) - nie będzie pracowała w mono i ON-OFF
W związku z tym temat odpuszczam i za radą tutaj dostaną szukam dalj całego kompletu w okazyjnej cenie Smile
pozdro 4all
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa