witam, mam możliwość kupienia niedrogo takiej jednostki wewn. jak na poniższym zdjęciu - podobno jest to LG MS12AH i chodziła ona w multi niecałe 3 lata, czy jeśli dokupie do niej pojedyńczy inwerter 3.5kw będzie działać? Czy jest tylko do tradycyjnych spręzarek nie-inwerterowych, ktoś mi powiedział że ta jednostka będzie działała tylko w multi, jak to jest? Obecnie w sklepach są troszke inne o tym symbolu http://www.klimatsklep.pl/lg-inverter-ms...-1469.aspx czy to jest to samo? Może ktoś ma w dobrej cenie jakąś jednostke w okolicach Częstochowy pasującą do tego LG?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-08-03, 15:01:00 przez JGX.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Jaka jedn. zewn. do LG MS12AH
9 Odpowiedzi, 9320 Wyświetleń|
To jest jednostka wewnętrzna do invertera.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
byniom napisał(a):To jest jednostka wewnętrzna do invertera. panowie dziękuje za pomoc ale napiście mi jaśniej - już wiem że do inwertera ale czy tylko multi czi w zwykłym też da rade? W pierwszym poście pokręciłem i zamiast multi pisałem split
Witam
Takie jednostki wewnętrzne są np: w multisplit M30AH lub VRF(czy jak oni tam to zwą)FM 57AH VHO Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
czyli rozumiem że to jednostka TYLKO i wyłącznie do multi? Chciałem w mono ale wnosze z waszych wypowiedzi że się nie da?
nikt nie pomoże?
R12 podłączy SAFa i będzie chłodziło .
Kolego nie kombinuj bo przekombinujesz. Byś musiał kupić (co jest to raczej a wykonalne) starą jednostkę zew. inverterową do tej 12-stki to by ci poszło. A tak jak kupisz nową to tam są już nowe płyty sterownicze i będzie wywalał ci błąd brak komunikacji między jednostkami. No i jak kupisz starą wew. i nową zew. to ile zaoszczędzisz. Kup komplet nowy i masz gwarancje chociaż. Moja rada. Pozdrawiam.
Witam, po rozmowie z działem technicznym klimatyzacji w LG:
1. Nieprawdą jest że ta jednostka nie będzie pracowała z obecnie sprzedawanymi jedn. zewnętrznymi LG - będzie 2. Jest to jednostka tylko i wyłącznie do jednostek multi (inwerterowych) - nie będzie pracowała w mono i ON-OFF W związku z tym temat odpuszczam i za radą tutaj dostaną szukam dalj całego kompletu w okazyjnej cenie ![]() pozdro 4all |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY