Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja Fujitsu nie pracuje

15 Odpowiedzi, 18585 Wyświetleń

szczypior

2010-08-16, 13:21:53
Nowy użytkownik
Witam wszystkich, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu błędu w klimatyzatorze Fujitsu model: ASYA18LCC. Na jednostce wewnętrznej pulsuje mi 2 x operation i timer po czym gaśnie Timer i sam operation pulsuje dalej jeszcze 5 razy. Następnie cykl się powtarza.. Czy ktoś wie co to za błąd?

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-08-16, 18:15:23
Moderator
Upewnij się czy na 100% jest takie miganie diod jak napisałeś bo w DTR FUJITSU nie mogę czegoś takiego znaleźć. Pzdr
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-08-16, 19:05:44
Top użytkownik
szczypior napisał(a):Witam wszystkich, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu błędu w klimatyzatorze Fujitsu model: ASYA18LCC. Na jednostce wewnętrznej pulsuje mi 2 x operation i timer po czym gaśnie Timer i sam operation pulsuje dalej jeszcze 5 razy. Następnie cykl się powtarza.. Czy ktoś wie co to za błąd?

Pozdrawiam
Witam

Chyba błąd transmisji szeregowej w czasie trwania pracy. Jak chcesz to wyśle Ci DTR do modelu i sobie sprawdzisz krok po kroku.

Pozdrawiam

klimatyzacja@fujitsu.szczecin.pl
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

popeye

2010-08-16, 19:27:11
Użytkownik
Stewfanbud mam tez problem z fujitsu: wszystko podlaczone ,startuje sprezarka ale bez wentylatora skraplacz.co to moze byc?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-08-16, 19:40:21
Top użytkownik
popeye napisał(a):Stewfanbud mam tez problem z fujitsu: wszystko podlaczone ,startuje sprezarka ale bez wentylatora skraplacz.co to moze byc?
Witam

No i co dalej się dzieje?

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-08-16, 19:53:32
Moderator
popeye napisał(a):Stewfanbud mam tez problem z fujitsu: wszystko podlaczone ,startuje sprezarka ale bez wentylatora skraplacz.co to moze byc?
Mało danych podałeś. Co z prądami dochodzącymi do skraplacza? Może fabryka zrobiła psikusa i nie wpięła wtyczki? Może elektronika parownika walnięta? Przyczyn może być naprawdę sporo. Pzdr
  • Odpowiedz

popeye

2010-08-17, 18:58:04
Użytkownik
Ogolnie to nowa klima,zagladalem do elektroniki parownika,wygladala w porzadku.trudno podac cisnienia skoro sprezarka wlaczy sie bez chlodzenia skraplacza.ostatnio mialem klocki z inverterem bo byl zimny lut na plytce zabawy bylo z tydzien czasu Sad( a ten fujitsu ten mi wyglada na elektronike.musialem z przyczyn atmosferycznych skonczyc diagnozowanie. mam tam jeszcze toshibe do naprawy . kiedys mialem taki przypadek ze po wylaczeniu klimy z pilota caly czas chodzil wentylator skraplacza Smile) walniete sterowanie.jakby co to gdzie najszybciej mozna zamowic elektronike do fujitsu?
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-08-17, 19:02:38
Moderator
w Fujitsu w trójmieście
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-08-17, 19:16:31
Moderator
Ale jak w Warszawie nie mają na magazynie to biorą z Trójmiasta z głównego magazynu. Kiedyś chciałem pilota to mówili że nie mają i ściągali z Gdańska.. pzdr
  • Odpowiedz

bartek2700

2010-08-17, 19:21:01
Użytkownik
zanim dojedzie elektronika możesz podłączyć wentylator pod sprężarkę,konsultowałem to z serwisem fujitsu i powiedzieli że na jakiś czas tak można zrobić;-)pozdro
  • Odpowiedz

popeye

2010-08-17, 19:46:41
Użytkownik
dzieki Bartek ,bralem to pod uwage w ostatecznosci. klima i tak bedzie chodzila tylko na chlodzenie ale pozostaje problem czy sterowanie nie odmowi calkiem posluszenstwa.
  • Odpowiedz

dziadzia

2010-08-19, 05:21:13
Nowy użytkownik
szczypior napisał(a):Witam wszystkich, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu błędu w klimatyzatorze Fujitsu model: ASYA18LCC. Na jednostce wewnętrznej pulsuje mi 2 x operation i timer po czym gaśnie Timer i sam operation pulsuje dalej jeszcze 5 razy. Następnie cykl się powtarza.. Czy ktoś wie co to za błąd?

Pozdrawiam

Cześc, kod ten odczytuje się jako 2x timer i 7x operation
to oznacza błąd temperatury tłoczenia.
Ogólnie do Inverterów musisz mieć DTR-ki inaczej jest kiepsko
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

bartek2700

2010-08-19, 20:59:58
Użytkownik
możesz spróbować wyłączyć napięcie na jakieś 2-3 min. czasem to pomaga;-)ale zauważyłem że te 18-ki fujitsu są jakieś mało udane jak gdzieś jade do awarii tej marki to z 70 % to właśnie 18-ki.macie tak samo?
  • Odpowiedz

Bock

2010-08-23, 20:58:03
Zaawansowany użytkownik
tylko 1 mi sie trafiła i to w sumie nakrętka pękła na ssaniu.
  • Odpowiedz

Klima-Pol_pl

2010-09-06, 09:43:26
Nowy użytkownik
Ale z tego co piszesz wynika że klima jest w miarę nowa,tak? W takim razie musi ją obejmować jeszcze serwis gwarancyjny.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa