Witam
Chciałem zapytać o konwencjonalnego DUAL-SPLITa SINCLAIR-a z serii SLIM MULTI
Konkretnie mam na myśli 2 x 2,6 kW
Próba azotem pozytywna..
Próżnica przez ponad 30 minut..
Długości przewodów około 5m (wg DTRki skraplacz ma R407 dla każdego obwodu na 4m).
Po uruchomieniu jeden obwód na ssaniu po pierwszym "szoku" osiąga 4 bar. Drugi 3 więc nieco za mało..
No to odłączam węże z manometrem (miałem manometr REFCO podłączony do obydwu obwodów przy oczywiście zamkniętych zaworach) od tego działającego prawidłowo 4-5 bar i nagle ciśnienie na ssaniu tego drugiego skacze mi na 7-8..
Tryb to chłodzenie na 16 st..
Wie ktoś o co tu chodzi ??
I tu kolejne pytanie czy ciśnienie na ssaniu sprawdzać dla każdego obiegu z osobna czy przy obydwu włączonych ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-08-31, 18:18:25 przez nijuniro.)
Chciałem zapytać o konwencjonalnego DUAL-SPLITa SINCLAIR-a z serii SLIM MULTI
Konkretnie mam na myśli 2 x 2,6 kW
Próba azotem pozytywna..
Próżnica przez ponad 30 minut..
Długości przewodów około 5m (wg DTRki skraplacz ma R407 dla każdego obwodu na 4m).
Po uruchomieniu jeden obwód na ssaniu po pierwszym "szoku" osiąga 4 bar. Drugi 3 więc nieco za mało..
No to odłączam węże z manometrem (miałem manometr REFCO podłączony do obydwu obwodów przy oczywiście zamkniętych zaworach) od tego działającego prawidłowo 4-5 bar i nagle ciśnienie na ssaniu tego drugiego skacze mi na 7-8..
Tryb to chłodzenie na 16 st..
Wie ktoś o co tu chodzi ??
I tu kolejne pytanie czy ciśnienie na ssaniu sprawdzać dla każdego obiegu z osobna czy przy obydwu włączonych ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY