Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ogrzanie sali 300m3

61 Odpowiedzi, 97807 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3

barbie

2010-02-28, 19:53:04
Top użytkownik
jedna tona chłodnicza (w skrócie :TR )jest to ilość energii chłodniczej otrzymywanej ze stopienia 1 tony amerykańskiej lodu w czasie 24 godzin.Ponieważ 1 tona amerykańska równa jest 907,2 kg a utajone ciepło topnienia lodu wodnego wynosi 334,9 kJ/kg , to otrzymuje się 3,516 kW . to temat zapomniany z książki W.P.Jones -Klimatyzacja .
  • Odpowiedz

R-40

2010-02-28, 20:00:08
Zaawansowany użytkownik
Geniuszu ucznia eryka.Co to jest kilokaloria?.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-02-28, 21:39:48
Moderator
A ja mam pytanie: czy Amerykanów to nie obowiązują jednostki SI ?? Mają takie durne przeliczenia, że szok. Na stopy i łokcie to można było mierzyć w XVIII wieku, ale nie obecnie !!
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

barbie

2010-02-28, 21:40:23
Top użytkownik
1 kcal = 4,187 kJ =1,163 Wh =427 kgm .
  • Odpowiedz

barbie

2010-02-28, 21:48:56
Top użytkownik
poprzednio stosowano kalorię piętnastostopniową ;była to ilość ciepła potrzebna do ogrzania 1 kg wody z 14,5 na 15,5 stopnia celsjusza przy 760 torach .przy kilokalorii potrzebna jest tona wody .
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-06, 20:30:40
Zaawansowany użytkownik
patusX napisał(a):
Artic napisał(a):hej panowie Big Grin ja już wszystko wiem (co do tego temetu)

dzięki za podpowiedzi i sugestie
temat uważam za zamknięty

pozdrawiam
panowie czytac co napisał autor tematu kazdy wasz post poza tematemm bedzie kasowany
Jak rozumiem Twój oczywiście też będzie skasowany.Chopie nieobraż się ale trochę czy władza Cię nieponosi?
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-06, 20:50:57
Zaawansowany użytkownik
patusX napisał(a):o co ci chodzi człowieku chcesz to mozesz za mnie zostac moderatorem a ten temat juz jest skonczony i po co pisac dalej glupoty ma byc porzadek na forum
O drobiazgowość.Jak ma być porządek to tagże dotyczy Ciebie tak? Twoja wypowiedż też niebyła na temat i powinna być skasowana.To na tyle.Co do reszty twojej osoby to jesteś OK. Ale powinineś być bardziej elastyczny przede wszystkim jako moderator. A nie wypowiedzi typu kolejny uczeń.Czasami Ciebie nierozumiem.Czy mamy pomagać czy nie? W różnych przypadkach masz odrębne zdanie. Czas się określić.
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-06, 21:03:59
Zaawansowany użytkownik
patusX napisał(a):chcesz uczyc na forum zielonych w temacie? bo ja nie
Niewiem jak ty ale ja nadal czuję się zielony i tego się nie wstydzę pomimo jak przypuszczam większej praktyki.Moim zdaniem w tym fachu niema fahcowców bo z każdym dniem i każdym przypadkiem uczymy się.
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-06, 21:45:21
Zaawansowany użytkownik
patusX napisał(a):widze ze bardzo lubisz sie czepiac ludzi i nie rozumiesz tego co pisze bo mówilem o osobach które wogóle nie mialy stycznosci z ta branza i wchodza na forum aby sie uczyc
A czy to coś złego?Bo moim zdaniem nie.Chcesz wiedzę zabrać do grobu.?
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-08, 20:49:52
Zaawansowany użytkownik
patusX napisał(a):a chcesz wiecej monterów co zamontuja klimatyzator za 400zł?
Za 400 nieznaczy gorzej niż za 1,5 tysia.
  • Odpowiedz

LazienkiZyrardow

2010-09-18, 21:28:42
Nowy użytkownik
No moze psujeWink Ale jesli robi to za 400 to wiecej ludzi pojdzie do niego;p I wcale nie musi byc to gorszej jakosci;d
plytki, technika grzewcza, kuchnia, łazienka.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa