Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

TOSHIBA ras-16-nkv-e nie działa - prosze o kody błędów

8 Odpowiedzi, 15011 Wyświetleń

pawcio0094

2010-09-20, 18:38:41
Nowy użytkownik
Panowie mam problem z toshibą inverterowa o jednostce wewnetrznej ras-16-nkv-e. Urzadzenie wogóle sie nie załacza (jedynie zaluzia sie otwiera i zamyka) i mrógają trzecia od konca i ostatnia dioda. Moze ma ktos kody błędów do tego urzadzenia? z góry dzieki!!!
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-09-20, 19:01:52
Moderator
Witam. To ogólne oznaczenie kodu błędu. Musisz na pilocie wcisnąć "check" do pojawienia się na wyświetlaczu kodu"00" i strzałkami timera diagnozować kody. W momencie kiedy na którymś z kodów zaczną wszystkie diody mrugać i przy tym będzie sygnał dźwiękowy to wtedy ten kod będzie oznaczał usterkę. Ale musisz do końca przeskakiwać po numerkach aż do powrotu do symbolu"00" bo może być oznaka błędu jeszcze na jakimś innym symbolu. Czy to Twoje urządzenie czy jesteś serwisantem?
  • Odpowiedz

andrewrc

2010-09-20, 19:24:28
Użytkownik
Witam
Poszukaj na tej stronie

http://www.toshiba-aircon.co.uk/technica...02-017.pdf
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-09-20, 19:29:15
Moderator
Już wysłałem na mail kompletną dtr do tego modelu. Pzdr
  • Odpowiedz

pawcio0094

2010-09-20, 19:40:26
Nowy użytkownik
Dzięki wielkie tommatiz. Nie nie ja nie matowałem tego urzadzenia tylko serwisowałem moje na tym samym objekcie i prosili zeby sie tym tez zajaść przy okazji.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-09-20, 19:45:22
Moderator
To daj potem znać na forum przy jakim kodzie pojawiły się wszystkie diody. Tylko pamiętaj musisz od :00: przez całość az powrócisz do :00: bo może mrugać na różnym kodzie. Pzdr
  • Odpowiedz

pawcio0094

2010-09-27, 09:45:14
Nowy użytkownik
zabiegany troche byłem ostatnio ale dzis sprawdziłem i sygnalizuje awarie na kodzie 2 i 14
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-09-27, 11:32:40
Moderator
Wygląda na Elektronikę w zewnętrznej. Jak odkręcisz czapkę ze skraplacza to pod izolacja masz blachę od elektroniki. Sprawdź czy czasem ktoś nie wgniótł blachy i nie zrobiło się zwarcie które powinno być widoczne.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa