Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zamarza cała trasa

58 Odpowiedzi, 52286 Wyświetleń
1 2 3 Dalej

rp22

2010-10-19, 20:23:52
Nowy użytkownik
Wita jestem początkujący w dziedzinie KLIMATYZACJI i mam taki problem. Zamarza mi cała trasa freonowa od jednostki zew. do jednostki wew. Po dopuszczeniu czynnika (R410A) nie ma żadnych efektów trasa zamarza a ciśnienie nie wzrasta . Usterka dotyczy urządzenia zew. SANYO SPW-CR365GXH56 wew. nieczytelne. Proszę o pomoc z góry DZIĘKUJĘ
  • Odpowiedz

barbie

2010-10-19, 20:26:28
Top użytkownik
czy rury nie mają izolacji ?
  • Odpowiedz

rp22

2010-10-19, 20:28:54
Nowy użytkownik
mają i to szczelną sprawdzone , dodam jeszcze z ciśnienie gazu gdy jednostki pracują jest 8,5 bara
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-10-19, 20:32:26 przez rp22.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 05:13:25
Top użytkownik
rp22 napisał(a):Wita jestem początkujący w dziedzinie KLIMATYZACJI i mam taki problem. Zamarza mi cała trasa freonowa od jednostki zew. do jednostki wew. Po dopuszczeniu czynnika (R410A) nie ma żadnych efektów trasa zamarza a ciśnienie nie wzrasta . Usterka dotyczy urządzenia zew. SANYO SPW-CR365GXH56 wew. nieczytelne. Proszę o pomoc z góry DZIĘKUJĘ
Witam

Co oznacza słowo trasa? Rura tłoczna zamarza czy rura ssąca czy może obie rury zamarzają. Ile masz tam jednostek wewnętrznych? Czy uruchomiłeś wszystkie w trybie testowym? Czy to od początku się tak dzieje czy nagle? Czy wentylatory działają we wszystkich j.w.?A może są zarośnięte?Wiele pytań mi się nasuwa.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 05:41:32
Top użytkownik
Witam

A tu masz link do urządzenia: http://www.oceanairdist.co.uk/assets/pdf...ECO-i.pdf. Zapoznaj się z systemem żebyś wiedział co szukać.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

rp22

2010-10-20, 05:54:36
Nowy użytkownik
Witam
Nie wiem od kiedy się to dzieje pojechałem tam tylko na wymianę mokrej otuliny i właściciel prosił żeby zobaczyć dlaczego tak jest. Do urządzenia są podłączone 2 jed. wew. ale jedna jet w ogóle nie używana, skraplacz i parowniki są czyste a zamarza rura ssąca. W trybie testowym nie były uruchomione ponieważ nie było wczoraj na to czasu ze względu na późną porę . Jeszcze jedno sprostowanie podałem błędne ciśnienie gazu jest 5barów (za pomyłkę przepraszam). Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.
  • Odpowiedz

rp22

2010-10-20, 05:58:59
Nowy użytkownik
Sad link nie działa Page not Found (404)Error
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 06:11:28
Top użytkownik
rp22 napisał(a):Sad link nie działa Page not Found (404)Error
Witam

To wpisz w przeglądarkę tak: http://lmgtfy.com/?q=SANYO+SPW-CR365GXH56

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-10-20, 12:30:26
Moderator
Jak mi trasa zamarza to nakładam zimówki i jest git.
A na poważnie, to sprawdz ilość czynnika, a nie dopuszczasz w ciemno.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Alpak

2010-10-20, 13:29:53
Użytkownik
Po pierwsze sprawdz filtry w jednostkach wewnetrznych i przeplyw powietrza.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-10-20, 13:30:17 przez Alpak.)
  • Odpowiedz

byniom

2010-10-20, 13:49:34
Moderator
Sprawdź przegżanie bo może dopuszczasz i zalewasz kompresor ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

barbie

2010-10-20, 16:16:35
Top użytkownik
na pewno brak zestawu zimowego .
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 17:59:10
Top użytkownik
xx napisał(a):Tego niewiemy czy ma pojęcie,ąle wiem jedno że pewne autorytety tego forum na ten temat niepowinny się wypowiadać niewiedząc na jakim czynniku to pracuje.
Witam

Ale my wiemy na jakim czynniku pracuje ten układ. Nie rozumiem twoich uszczypliwości. Ważne w sumie że ty wiesz co w trawie piszczy, wytłumacz człowiekowi niech nie błądzi. Ja próbowałem go naprowadzić ale jak już wpieprzyłeś się w temat to ty mu wytłumacz co ma robić. Ja, my z chęcią poczytamy jak rozwiązujesz wszystkie problemy na forum.

Pozdrawiam, chociaż na ciebie szkoda pozdrowień.
  • Odpowiedz

byniom

2010-10-20, 18:15:35
Moderator
xx napisał(a):Tego niewiemy czy ma pojęcie,ąle wiem jedno że pewne autorytety tego forum na ten temat niepowinny się wypowiadać niewiedząc na jakim czynniku to pracuje.

Przeczytaj pierwszy post to się dowiesz na jakim czynniku pracuje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-10-20, 18:16:19 przez byniom.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 18:35:54
Top użytkownik
xx napisał(a):Jak wiesz to powiedz na jakim czynniku to pracuje skoro składa się on z dwóch czynników.Może go inaczej nazwiesz? Lub chociażby spytał byś w jakiej postaci zainteresowany dopełniał układ.Dopełnienie oznacza wyciek.A uzupełnienie w tym przypadku oznacza zmianę wartości termodynamicznych czynnika chłodniczego.Owszem że każdy racjonalnie myślący wie że układ jest przystosowany do 410-a, ale nieoznacza że nanim chodzi z powodu eksperymentów na które taki fochowiec jak ty z autoryretem niepowinien odpowiadać nieznając do końca danych z przedstawionego problemu przez zainteresowanego.
Witam

Pleciesz bzdury ponieważ nie masz pojęcia o czynniku R410A. Jak już się dowiesz to wróć i się wymądrzaj. I w dalszym ciągu apeluje abyś wrócił do szkoły i nauczył się pisowni języka polskiego a potem wymądrzał na forum publicznym na temat termodynamiki.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 18:49:40
Top użytkownik
xx napisał(a):Ajsztajn nieznał języka polskiego,aczkolwiek prawdopodobnie był mądrzejszy od ciebie.
Taa, dobre porównanie. Na pewno nie mądrzejszy od ciebie.
  • Odpowiedz

barbie

2010-10-20, 18:59:34
Top użytkownik
xx---Einstein ---uszanuj wielkiego Noblistę !!!!!!! .
  • Odpowiedz

barbie

2010-10-20, 19:01:45
Top użytkownik
10 błędów w jednym wyrazie---to rekord świata---gratulacje .
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 19:02:36
Top użytkownik
xx napisał(a):Jak zwykle się mylisz bo tego niewiemy.Tak samo jak niewiemy w dalszym ciągu jaki jest czynnik w instalacji której dotyczy temat a nie problem.
No to mów jak wiesz co trzeba zrobić i chłopak pojedzie i zrobi. Z chęcią się też dowiem. Ja wiem że nie wiesz ale wpieprzasz się w każdy temat. Udowodnij choć raz że nie mam racji że ty nie wiesz.
  • Odpowiedz

bartek2700

2010-10-20, 19:09:04
Użytkownik
ajsztajn????????a może Curie-Skłodowska też była kobietą;-)))))
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-10-20, 19:23:56
Moderator
Ja jestem "pasjonatą polonistyki" i to forum jest też dla mnie. Jestem za poprawną pisownią. Cool
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-10-20, 19:29:47
Top użytkownik
xx napisał(a):O ile posiadasz barbie dzieci to ja wolę aby mój język dziecko znało.Między pisownią a wymową istnieją różnice,ą jak kojażę to te forum niejest dla pasjonatów polonistyki.
...ale również nie dla nieuków którzy chcą pouczać innych nie mając pojęcia sami. Ja ci szło źle z polskiego to z fizyki też orłem nie byleś. Nie wnosisz nic do wypowiedzi bo kierujesz się głównie doświadczeniem jakiego nabyłeś z czasem ale to za mało. Krytykować zawsze najlepiej. Skończ temat dobrą radą dal pytającego, wtedy wycofam pomówienia i oddam ci cześć.
  • Odpowiedz

byniom

2010-10-20, 19:31:56
Moderator
Znowu zaczynasz swoje dziwne teorie a zero konkretów dla pytającego. Przecież niewiadomo czy wogóle był wyciek czy przyczyna takiego zachowania sie agregatu jest coś innego . XX próbujesz wstawiać swoje teorie które w niczym nikomu nie pomagaja a próbujesz udowodnić że na tym forum sa same głąby a tylko ty jestes wszechwiedzący. Przyjmij może taką zasade że jak wiesz to podpowiedz a jak uważasz że inni pisza pzdury to ich nie komentuj a napisz swoje spostrzeżenia .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-10-20, 19:32:17 przez byniom.)
  • Odpowiedz

barbie

2010-10-20, 19:35:09
Top użytkownik
chydraulik---kto to jest ?
  • Odpowiedz

barbie

2010-10-20, 19:37:04
Top użytkownik
to ktoś taki jak hłodnik ? .
  • Odpowiedz
1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa