Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Odgrzybianie - tyle tych preparatów co kupić??

2 Odpowiedzi, 3392 Wyświetleń

marsy

2007-08-15, 21:14:06
Nowy użytkownik
Witam,
Kupiłem samochodzik 10 letni z klimą. Jeszcze nie śmierdzi Wink. Piszą, żeby profilaktycznie wynieniać filtr i odgrzybiać raz w roku. Mam na myśli oczywiście zabieg, który mogę przeprowadzić sam. Poszukałem tu i tam i tych preparatów jest zawalenie. Który wybrać?? Jedne leje się pod filtr inne rozpyla w kabinie, ale jest tego tyle, że ciężko wybrać. Czy ktoś ma może jakieś doświadczenie? A drugie pytanko czy takie odgrzybianie we własnym zakresie, profilaktycznie ma sens, czy trzeba odwiedzić raczej jakiś serwis?? Właścicieli takowych proszę o szczerość.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

j_a_c

2007-08-16, 09:25:28
Użytkownik
Da sie to zrobić we własnym zakresie ,i bardzo często nawet skutecznie,wiele zależy jaki to model samochodu ,czasem wymienniki są na wierzchu łatwo je spryskać,a czasem dostęp jest koszmarny żeby piankę zaaplikować trzeba wiercić otwory, wiedzieć gdzie, podstawa do dobry preparat a taki kosztuje 40-80PLN ,odgrzybianie w serwisie kosztuje 100-150pln ,czy to tak duży zarobek spróbuj i ocen sam czy warto zaoszczędzić tyle raz w roku ,ja za preparat płace koło 50 pln na samochód a kupuje w hurcie po 50szt ,tak wiec wiele zależy jaki masz samochód i jakie umiejętności i chęci, jest to wykonalne ,ale czy trzeba znać sie na wszystkim (pamietam ze na poczatku przetestowałem z 10 pianek i może ze 2 dawały efekt większość to były perfumy i smurd wracał po miesiącu)
j_a_c WROCŁAW
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa