Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzator fjitsu

13 Odpowiedzi, 12081 Wyświetleń

palkal

2010-11-26, 14:32:49
Nowy użytkownik
Witam
Mam problem z klimatyzatorem marki fujitsu, jest to inverter 12 btu r410a. Jednostka zew. pracuje głośno tak jakby sprezarka chodzila na wysokich obrotach, nie zwalnia ani nie przyspiesza, wentylator kreci sie dosc wolno jednostajnie i wydmuchuje cieple pow. Cisnienie gazu na ssacej wynosi 8-9 bar. I co dziwne rurka tloczna jest ciepla, a ssaca w temp. otoczenia. Parownik wydmuchuje powietrze o takiej temp. jak w pomieszczeniu. Klimatyzator pracuje w serwerowni.
Prosze o pomoc.
  • Odpowiedz

palkal

2010-11-26, 14:58:50
Nowy użytkownik
Prądu nie sprawdzałem, układ jest szczelny. Urzadzenie pracowalo 1,5 roku bez przerwy
  • Odpowiedz

palkal

2010-11-26, 15:04:41
Nowy użytkownik
Dodam jeszcz ze podlaczylem butle z czynnikim i chcialem sprubowac dobic gazu, sprezarka nic nie zasysala.
  • Odpowiedz

bartekyogico

2010-11-26, 15:15:53
Zaawansowany użytkownik
A na postoju jakie masz ciśnienie bo to mi wygląda na zaburzony lub wręcz brak obiegu czynnika. I po co chciałeś uzupełniac?
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-11-26, 15:31:56
Moderator
Rolleyes hm... "wszyscy uzupełniają, to i ja uzupełnię" :-)
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

bartekyogico

2010-11-26, 15:46:00
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):Rolleyes hm... "wszyscy uzupełniają, to i ja uzupełnię" :-)
Taaa klima nie działa trzeba dodac czynnika... i na następny serwis. A pytanie powinno brzmiec "czemu nie mogę dobic?"
  • Odpowiedz

byniom

2010-11-26, 15:48:50
Moderator
A może zawór rewersyjny się podwiesił ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-11-26, 16:19:18
Moderator
Zakręć zawór serwisowy na tłoczeniu i zobacz czy sprężarka ściąga czynnik do siebie.
  • Odpowiedz

klm 77

2010-11-26, 16:51:18
Użytkownik
Witam,
wiem ze nie wtemacie ale może ktoś mi pomoże jak napisać nowy temat, próbuje wejsc w nowy post i nic , z koleii odpisywać na inne tematy mogę.
  • Odpowiedz

palkal

2010-11-26, 21:54:15
Nowy użytkownik
do bartekyogico Ciebie nie prosilem o pomoc to glupio nie komentuj, spytalem tylko o porade, a ta wogole to nie jestem serwisantem tylko monterem, na wyl. jed. bylo 6 bar.
  • Odpowiedz

mg

2010-11-26, 22:44:39
Top użytkownik
Gorzej!, to tak jakby rowerzysta nie potrafił założyć łańcucha Smile
  • Odpowiedz

bartekyogico

2010-11-27, 06:25:45
Zaawansowany użytkownik
palkal napisał(a):do bartekyogico Ciebie nie prosilem o pomoc to glupio nie komentuj, spytalem tylko o porade, a ta wogole to nie jestem serwisantem tylko monterem, na wyl. jed. bylo 6 bar.
Kolego nie śmieje się z Ciebie i przykro mi jeśli Cię uraziłem. Serwisant to taki troche lekarz (po pierwsze nie szkodzic) jak nie wiesz co zrobic to WEZWIJ SERWIS i rób co umiesz. Powodzenia.
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2010-11-27, 07:25:17
Użytkownik
Jak jest monterem a nie wie nic o serwisie to pewnie następny co "montuje z kolegami klimatyzatory" i może za niedługo otworzy swoją firmę.... Zapewne będzie nie drogo montował a serwisować będzie za 50PLN.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa