Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Awaria LG

15 Odpowiedzi, 15022 Wyświetleń

instalator

2010-12-15, 17:43:22
Nowy użytkownik
Ma ktoś może tel. do LG. Tylko nie na infolinie tylko do wyższego szczebla. ?? Zamontowałem u klienta klimę inventer, który od początku nie działał. Instalacja była 1 września 2010 a do 15 grudnia nikt go z LG nie naprawił. Nie mam autoryzacji na serwis więc się do tego nie zabieram. Jeszcze czegoś takiego nie miałem 3 miesiące i nikt nie załatwił sprawy. Trzy razy zgłaszałem na infolinii i za każdym razem rozpoczynali od nowa procedurę reklamacji. Normalnie koszmar. Nikt z centralni nie może podać telefonu do serwisu lub do osoby posiadającej jakieś kompetencje.
Nie polecam tej firmy!!!
To był mój ostatni klimatyzator z tej firmy.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-12-15, 17:47:14
Moderator
A skąd jesteś jaki region? W Warszawie jest kilka firm z Autoryzacja i być może ktoś by się podjął pomocy. Urządzenia LG były dobre powiedzmy 10 lat temu a z dzisiejszej produkcji to szmelc o czym większość osób na forum to wie. A co się dzieje może to jakaś błahostka i bez autoryzacji coś da się zrobić? Opisz coś więcej odnośnie tego urządzenia? Pzdr
  • Odpowiedz

Kikson

2010-12-15, 18:05:58
Użytkownik
Napisz jaki region Polski. Jeśli wielkopolska to mogę Ci pomóc.
Na serwis główny bym nie liczył. Oni zlecają to firmą z autoryzacją.
  • Odpowiedz

byniom

2010-12-15, 18:08:48
Moderator
Czegoś nie zabardzo rozumię .Ten klimatyzator ty kupiłeś i sprzedałeś z montażem klientowi ? jeżeli tak to po zdiagnozowaniu części powinien zapewnić tobie dystrybutor. Może napisz co się dzieje bo nie wiem czy nie potrafisz zdiagnozować czy zdiagnozowałeś a nie możesz doczekać się na części zamienne.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

mentor

2010-12-15, 20:22:44
Zaawansowany użytkownik
A może podróbka i dlatego niereagują.A pozatym na necie to nietrudno znaleść.
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.
  • Odpowiedz

byniom

2010-12-15, 20:39:49
Moderator
Kolego opisz co dokładnie z nim się dzieje bo pod pojęciem że niedziała to się wiele tajemnic kryje i począwszy od bezpiecznika skończywszy na elektronice moze być wiele bardziej lub mniej ważnych przyczyn tej usterki.
  • Odpowiedz

awax

2010-12-16, 08:34:50
Top użytkownik
Autor tematu jak to zwykle bywa nie sprecyzował problemu.
Jeżeli jest to nowe urządzenie to ktoś dał na nie gwarancję.
Należy po prostu wyegzekwować wypełnienie tych zobowiązań.
Z drugiej strony to najczęściej warunkiem gwarancji jest
dokonanie montażu przez uprawnioną firmę i tu może tkwić
problem.
Często mamy do czynienia z taką sytuacja gdy klimatyzatory
są instalowane przez firmy nie majace serwisu klimy.
  • Odpowiedz

jackie

2010-12-16, 10:07:44
Użytkownik
Witam
niestety problem nie jest po stronie LG. Jeżeli dobrze zrozumiałem, kolega "instalator" zamontował klientowi klimatyzator LG nie mając - jako firma- certyfikatu LG na te urządzenia...
Więc LG umywa ręce od gwarancyjnej naprawy lub nawet dostawy darmowych części - niestety klient stracił gwarancję na to urządzenie. Jeżeli zaś "instalator" sam kupił ten klimatyzator to pewnie wiedział, że dostając upust na to urządzenia od dystrybutora przejął serwis, nie mając ku temu uprawnień - niestety nijak to się ma do fachowości kolegi "instalatora". Po prostu tak to funkcjonuje. Problem pozostał i LG za darmo nie ruszy palcem, bo klient nie ma gwarancji na to urządzenie. Obawiam się, naprawę w całości sfinansuje kolega "instalator".
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

instalator

2010-12-16, 17:52:36
Nowy użytkownik
Jestem z podkarpacia klima zamontowana w Rzeszowie. Nie mam autoryzacji LG ale firma w tej chwili tego nie wymaga aby zamontować urządzenie tego producenta. Mimo, że wszystko dobrze jest połączone "jest brak komunikacji miedzy JW a JZ" Podejrzewam że elektronika jest uszkodzona. Natomiast z własnej kieszeni nie chce ponosić dodatkowych kosztów za producenta.
  • Odpowiedz

gadget

2010-12-16, 18:01:42
Zaawansowany użytkownik
Nie wiem czemu tyle czekałeś mi też na taką piździawe nie chciało by się wychodzić ... Ale niestety czasem muszę . Ja bym dymił u dystrybutora u , którego kupiłeś bez jego wsparcia bedziesz traktowany tak jak właśnie jestes traktowany czyli spychologia stosowana .
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-12-16, 18:20:30
Moderator
Sorry instalator, ale podejrzewam, że jesteś instalatorem z przypadku.
Ale nie bierz tego do siebie.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

byniom

2010-12-16, 18:23:50
Moderator
Ale nadal nie wiemy czy klimę powirzył mu klient czy sam kupił i zamontował klientowi
  • Odpowiedz

awax

2010-12-16, 19:05:43
Top użytkownik
instalator napisał(a):Jestem z podkarpacia klima zamontowana w Rzeszowie. Nie mam autoryzacji LG ale firma w tej chwili tego nie wymaga aby zamontować urządzenie tego producenta. Mimo, że wszystko dobrze jest połączone "jest brak komunikacji miedzy JW a JZ" Podejrzewam że elektronika jest uszkodzona. Natomiast z własnej kieszeni nie chce ponosić dodatkowych kosztów za producenta.

Firma nie wymaga autoryzacji,jednak pewnie otrzymałeś tzw.upust serwisowy i gwarancja LG obejmuje jedynie części,nieodpłatnie to Ty musisz naprawić.
  • Odpowiedz

Kikson

2010-12-16, 21:35:20
Użytkownik
Zrób zdjęcie tabliczek znamionowych j. zew i j wew. Być może problem leży w różnych softach. Jak będą zdjęcia więcej Ci powiem.
  • Odpowiedz

popeye

2010-12-18, 12:17:33
Użytkownik
CH05 brak komunikacji .po pierwsze przewód uziemiający.ostatnio dużo jest błędów z powodu luźnych śrubek na kostkach połączeniowych.po drugie elektronika siada.po trzecie za zimno Smile pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa