w dokumentacji LG brak takich wyrafinowanych wymagań .
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
LG Inverter FM48AH
29 Odpowiedzi, 24984 Wyświetleń
adrianarktos1 napisał(a):Klimatyzator jest podłączony "na stałe " z głównej skrzynki bezpiecznikowej , poprzez osbne bezpieczniki i ogranicznik przepięć , Nie mamy tam "wtyczki "Kto zakładał te bezpieczniki i ograniczniki przepięć i dlaczego nie zadziałały ograniczniki przepięć (co są założone na sztukę, istnieje wiele ograniczników przepięć i widocznie nie są dostatecznie dobrane). Teraz pytanie kto jest winny ? . Nie czarujmy się ale jak to przepięcie powstało bo przecież teraz burzy nie było więc kto jest winny ? Można było założyć zabezpieczenie które wyłącza urządzenie przy zbyt niskim lub za wysokim napięciu. Nie ma co się czarować przepięcie można samemu wywołać na wiele sposobów i na zawołanie spalić elektronikę w klimie i co niby serwis ma na to udzielić gwarancji??? Ja też bym nie udzielił gwarancji. pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-12-20, 21:53:25 przez monterod2002.)
Akuratnie na tym samym obiekcie spaliło mi płytę główną od vrv fujitsu ale zasilanie doprowadzili mi elektrycy wiec moja sytuacja jest jasna - płaci inwestor.
Sprawa załatwiona LG naprawił w końcu naprawił klimę w ramach gwarancji , nie ukrywam że były z tym problemy , ale w końcu udało się
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY