Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

kanałowka

6 Odpowiedzi, 5486 Wyświetleń

Tomo

2007-09-11, 20:36:38
Nowy użytkownik
witam
Mam problem z odpaleniem fujitsu model kanałowy 12.5 kw. inwerter zamontowałem dwa te same systemy jeden działa bez zazutu
z drugim mam problem. na poczatku był na pilocie sciennym był błąd komunikacji miedzy jednostkami sprawdziłem przewód ok.połaczenia ok .nastepnie zamieniałem płytki scalone z dobrego systemu i dopiero po wymianie w zewnetrznej jednostce 2 płytek
błąd na wyswietłaczu zniknął ale uruchamia sie tylko wiatrak wewnetrznej ,nie chłodzi sprezarka nie włancza sie. cisnienie sprawdziłem ok.wszystkie opcje które przyszł mi do głowy sprawdziłem może ktoś miał podobną sytuacje.

z góry dzieki za dobre porady
  • Odpowiedz

senior

2007-09-11, 21:13:30
Zaawansowany użytkownik
może to zabrzmi bardzo banalnie, ale ostatnio jest dosyć zimno a klima odpala się jak jest cieplej niż ok 16 stopni
  • Odpowiedz

Tomo

2007-09-12, 15:31:17
Nowy użytkownik
witam

wewnetrzna jednostka jest w ponieszczeniu nad kasetonami gdzie jest minimum 23 st.C.
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-09-12, 18:03:56
Moderator
u mnie klima chłodzi nawet jak jest na dworze mroz a potrzebuje z niej zkorzystac i to nie ma nic do tego czy jest zimno czy goraco
  • Odpowiedz

kubowy

2007-09-12, 18:37:06
Użytkownik
Sprawdż jeszcze raz przewód sterujący. Może łączysz się zinnego ujęcia prądu. Miałem kiedyś taki podobny przypadek, dopiero kiedy połączyłem się z jed. wew. z zew. przewodem zasilającym było wszystko oki. A tak to wariował układ.
  • Odpowiedz

renegat

2007-09-13, 18:11:24
Nowy użytkownik
Radek seniorowi chodzilo o czujnik w jed wew. jak w pomieszczeniu jest mniej niz 16 lub 18 stopni to nie ruszy sprezarka
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa