Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przemyślenia odnośnie forum i stanu rzeczy

43 Odpowiedzi, 38787 Wyświetleń
1 2 Dalej

irroda

2011-02-21, 21:04:54
Zaawansowany użytkownik
...

Takie moje słowo na dziś
pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-21, 23:16:19 przez irroda.)
  • Odpowiedz

irroda

2011-02-21, 21:17:34
Zaawansowany użytkownik
admin - zabrałeś mi moje 3 pomógł :mad:
  • Odpowiedz

obserwator

2011-02-21, 21:23:51
Gość
zabrałem wszystkim, jeśli użytkownicy nie potrafią korzystać rozsądnie z funkcji dostępnych na forum, tylko wykorzystują je odwrotnie proporcjonalnie do ich przeznaczenia to trzeba takie wyłączać Smile
  • Odpowiedz

wit

2011-02-21, 21:34:37
Top użytkownik
obserwator napisał(a):zabrałem wszystkim, jeśli użytkownicy nie potrafią korzystać rozsądnie z funkcji dostępnych na forum, tylko wykorzystują je odwrotnie proporcjonalnie do ich przeznaczenia to trzeba takie wyłączać Smile

to się nazywa "odpowiedzialność zbiorowa" i... jakoś dziwnie pasuje do podejścia kasowania bez tłumaczeń i wszelkich innych działań totalitarnych...

oczywiście jest nad wyraz prawdopodobne, że mój tekst też zostanie wykasowany bez wyjaśnienia i bez dyskusji... trudno -najwyżej forum straci kolejnego fachowca....

niektórzy na swoje "pomógł" zapracowali wieloma poradami i życzliwością dla Kolegów z forum...
niektórzy "mieszają"...
najłatwiej pójść jeszcze krok dalej... zamiast radośnie i bez dyskusji "kasować i zabierać wszystkim" -proponuję całkowicie zlikwidować to forum i wykasować wszystko. będzie sprawiedliwie i bezdyskusyjnie.
  • Odpowiedz

obserwator

2011-02-21, 21:52:26
Gość
Spokojnie, bez nerwów, jak opadną emocje kilku userwów, chyba wiadomo o kim mówię, użyteczności wrócą. Punkty nikomu nie zginęły. Chwilowo została wyłączona ich prezentacja i możliwość dodawania.

wit napisał(a):niektórzy na  swoje "pomógł" zapracowali wieloma poradami i życzliwością dla Kolegów z forum...

Zgadzam się z Tobą w 100%.
A Ci, którzy mieszają ... trudno, trzeba i takich przeczekać.
  • Odpowiedz

byniom

2011-02-21, 21:52:54
Moderator
Nie dramatyzujmy . Wit masz na tyle wyrobioną opinię że bez punktów inni wiedzą co sobą reprezentujesz .Punkty często powodowały konflikty więc nie przejmuj się i tak jesteś fachowcem.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

wit

2011-02-21, 22:08:24
Top użytkownik
byniom napisał(a):Nie dramatyzujmy . Wit masz na tyle wyrobioną opinię że bez punktów inni wiedzą co sobą reprezentujesz .Punkty często powodowały konflikty więc nie przejmuj się i tak jesteś fachowcem.

Fachowcy będący na tym forum a jest kilka osób posiadających naprawdę dużo wiedzy szybko się rozpoznają... i im nie jest potrzebna "punktacja"

ale na forum zaglądają też osoby początkujące w naszym pięknym fachu -także te chcące się naprawdę czegoś nauczyć... albo mające rzeczywisty problem i szukające pomocy.... nie mające pojęcia kto jest fachowcem a kto przysłowiowym "jasiem" lub" r coś tam". i tu punkty są pomocne.

A dla mnie punkty były czymś w rodzaju "dziękuję" -miłym przypomnieniem, ze moje "wypociny" czasem komuś się przydają...
acha nie dramatyzuję -po prostu nie lubię żadnych "obligatoryjnych" rozwiązań "władzy zwierzchniej" nie lubię totalitarnych rozwiązań.
Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

coolelectric

2011-02-21, 23:36:37
Nowy użytkownik
irroda napisał(a):że pisząc jeden post uczą setki użytkowników
Pewien kolega mawia tak jak zadaję mu jakieś szczegółowe pytania "Jeśli chcesz się czegoś nauczyć jedz na szkolenia, za darmo nikt Cię niczego nie nauczy, zwłaszcza ja"

Niestety wiele osób obeznanych z tematem tak samo uważa, trochę zał ale w zasadzie nie dziwię się, jednak nauka też trwa no i konkurencja w branży :/
A odnośnie "pomógł" to te punkty nie są potrzebne, przecież każdy wie kogo można zaliczyć do guru na tym forum Wink
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-02-22, 00:17:34
Moderator
irroda napisał(a):...

Takie moje słowo na dziś
pozdrawiam

Szkoda że usunąłeś większą część przemyśleń. :|

coolelectric napisał(a):Pewien kolega mawia tak jak zadaję mu jakieś szczegółowe pytania "Jeśli chcesz się czegoś nauczyć jedz na szkolenia, za darmo nikt Cię niczego nie nauczy, zwłaszcza ja"

Niestety wiele osób obeznanych z tematem tak samo uważa, trochę zał ale w zasadzie nie dziwię się, jednak nauka też trwa no i konkurencja w branży :/

Niektórzy nie mają pojęcia ile informacji, na których można zarobić, przewija się na innych forach. Moja żonka nieraz korzysta z forum na gofin.pl, i tam nikt nie żałuje informacji, forumowicze są po to żeby sobie pomagać, a ci mądrzejsi mają po prostu połechcone ego, że mogli pomóc, że się znają na księgowaniu, prawie pracy, wypełnianiu PITów itd (bo tego dotyczy wspomniane forum). Jakoś nie piszą w stylu przyjdz, to zrobię Ci za kasę. Ok, trzeba się cenić i dbać o swoje, ale niech mi nikt nie mówi, że co trzecia osoba robi w klimatyzacji. Prędzej w samej budowlance powinni się obawiać i nie pisać jak się zaprawę rozrabia....
To chyba takie moje przemyślenia, przy których nie będę się upierał i może z czasem drastycznie je zmienię. Cool
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-22, 00:27:23 przez Shitashii.)
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-02-22, 05:00:49
Zaawansowany użytkownik
Do Wita -kolego jesteś tu elitą i pokazywałem twoje posty mniej doświadczonym kolegom jako rozwiazanie problemu. Bez łaski zadęcia kompetetnie i zrozumiale. Wydaj poradnik to zarobisz. Nie zartuje! Co do pomagania to spójrzmy ze fachowcy i "fachowcy"z naszej branży jakos nie sa bezrobotni a wrecz przeciwnie jest ciagły głód pracowników. Roboty nie przerobisz... a że jest ciężko że konkurencja to prawa wolnego rynku. Tak jest w każdej branży!Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2011-02-23, 17:19:35
Top użytkownik
Wiecie co?Jak czytam to forum to od roku nie ma na nim ani jednej normalnej informacji.Proszę zastanówcie się co pisać i na jakiej stronie.Proszę..................
  • Odpowiedz

wenon

2011-02-23, 18:45:09
Moderator
ogólnie na tym forum jestem od niedawna, nie powiem można sie czegoś dowiedzieć, tylko trzeba zadać odpowiednio pytanie, może co nie którzy mają coś nie tak pod sufitem i tylko prowokują innych (nie wiem po co bo dla mnie to szkoda czasu na brednie ale cóż są i tacy infantylnie adekwatni userzy hmmm... dalej nie bede ich komentować)

powracając do spraw forumowych pisałem już do adminów w sprawie stworzenia poddziałów w dziele chłodnictwo.
A mianowicie stworzenie:
-chłodnictwo Stacionarne
- chłodnictwo w Transporcie

nie wiem jak wam ten pomysł sie podoba, ale wg mnie troszeczkę by zrobił ładu w dziale chłodnictwo.

co wy na to?
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

Administrator

2011-02-23, 19:00:09
Administrator
co o tym pomyśle sądzą moderatorzy?
kto mógłby jeszcze wspomóc taki dział?
pozdrawiam
  • Odpowiedz

wenon

2011-02-23, 19:13:58
Moderator
http://www.forum.klimatyzacja.pl/search....1758267286
http://www.forum.klimatyzacja.pl/search....=372205682

stworzenie działu chłodnictow w transporcie napewno bedzieł miało swoje miejsce na tym forum, bedą i tacy którzy wspomogą ten dział, jestem jednym z nich oraz myśle, że znając radka (radekklimat) poprze mój pomysł.

ale to już zależy od administracji.
ja tylko daję propozycję a co na to reszta czas pokaże.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-23, 19:14:41 przez wenon.)
  • Odpowiedz

Administrator

2011-03-01, 21:42:17
Administrator
proszę o posty na temat oraz o przestrzeganie regulaminu.
pozdrawiam
Wojtek
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-03-01, 22:06:54
Użytkownik
Co prawda na forum jestem od niedawna, do tej pory zauważyłem że pojawiają się dosyć często konflikty. Rozumiem że ktoś może mieć inne zdanie "poglądy" w danym temacie, ale to wygląda zupełnie inaczej. Często napotyka się na dogryzające komuś odpowiedzi, również te, które całkowicie odbiegają od wątku. W sygnaturkach widać podpisy typu "czytaj to forum, zostań tap idiot". Ogólnie polecał bym wprowadzić ład! Nie ukrywam że jestem moderatorem na pewnym forum tematycznym i takie epizody są szybko kończone, tematy i posty o treści nie wnoszącej niczego sensownego są usuwane. Widzę że warny się sypią... banowane są konta, natomiast delikwent pojawia się na następnym i dalej czyni swoją powinność. Może należy zmienić regulamin? sposób podejścia moderatorów i adminów do pewnych kwestii. Jeżeli nie zostaną wprowadzone pewne zasady to forum upadnie! ludzie pójdą gdzieś indziej.

PS. Wieszajcie psy, róbcie co chcecie! powiedziałem co myślę.

Pozdrawiam
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

Administrator

2011-03-01, 22:16:33
Administrator
przestrzegaj regulaminu. nie tylko temat jest ważny, ale też styl wypowiedzi.
pozdrawiam
Wojtek
  • Odpowiedz

Administrator

2011-03-02, 07:13:20
Administrator
czytaj regulamin:
"
- wszelkie posty obrażające innych użytkowników lub zawierające treści uznawane za sprzeczne z ogólnie przyjętymi zasadami społecznymi będą usuwane bez ostrzeżenia oraz bez podawania przyczyny.
- wszyscy użytkownicy wielokrotnie i uporczywie naruszający niniejszy regulamin Forum będą usuwani z bazy użytkowników włącznie z wcześniejszymi swoimi tematami i postami bez ostrzeżenia oraz bez podawania przyczyny.
- wszelkie inne treści nie wymienione wyżej a uznane przez Administratora za szkodliwe i niezgodne z regulaminem oraz sprzeczne z ogólnie przyjętymi zasadami społecznymi będą usuwane bez ostrzeżenia oraz bez podawania przyczyny."

tu macie odpowiedź na powody usunięcia postów.
Wojtek
  • Odpowiedz

irroda

2011-03-03, 01:19:17
Zaawansowany użytkownik
tu jest dział hyde park i można sobie pisać nawet o d... Maryny, a odchodzenie fachowców z tego forum spowodowane jest bezmyślnym odpisywaniem na proste pytania "ziomków" - którzy później tworzą konkurencję biorąc zlecenia za nic, lub za tyle co warta jest ich wiedza. Wystarczy kupić Poradnik Domowe i handlowe urządzenia chłodnicze Pana Fodemskiego za kilkadziesiąt złotych i nie będzie potrzeby zadawania pytania "Która ssąca, która tłoczna" , ale poco, przecież na forum wszystko mi powiedzą a ja jutro naprawie. Pomoc takim osobom mija się z celem, ale jeżeli kogoś to dowartościowuje i niema szacunku do swojej wiedzy to niech tłumaczy która ssąca, która tłoczna, bo zajmując się klimatyzacją trudno je rozróżnić.
Witamy nowego admina Wojtka, który od dziś będzie królem chłodniczym na forum klimatyzacja.pl , które skupia tylko fachowców branży HVAC Smile Big Grin :lol: Cool
  • Odpowiedz

Administrator

2011-03-03, 07:05:39
Administrator
nie czytasz kolego wcześniejszych postów
można tu pisać nadet o dupie Maryny, pod warunkiem, że przestrzega sie regulaminu.
nie wiem, czy zauważyłeś, ale usuwane są wyłącznie posty obrażające innych użytkowników. I nie ma tu znaczenia, w którym dziale się one pojawiają.
Jak na razie jest to jedyne kryterium interwencji administratorów forum.
Ludzie piszą, bo chcą pomóc innym, bo chcą się dowartościować itp. Na tym polega demokracja
Jest natomiast różnica między demokracją a anarchią. Pierwszą popieramy a drugą będziemy zwalczać.
Racz zauważyć, że działa to również w twojej obronie.
Natomiast z królem nie mam nic wspólnego. Moja wiedza na temat klimatyzacji jest skromna, a chłodnictwa jeszcze mniejsza. Natomiast moim obowiązkiem wynikającym ze stosunku za przeproszeniem pracy jest m.in. dbanie o poziom forum. W związku z tym z założenia szanuję wszystkich forumowiczów i dbam o ich komfort wolnych wypowiedzi pod warunkiem, że przestrzegają zasad.
Życzę miłego dnia
Wojtek
  • Odpowiedz

skspert

2011-03-19, 20:25:33
Nowy użytkownik
patusX napisał(a):
mag napisał(a):Każdy ma prawo do przemyśleń i wydania opinii.Taki był temat o ile pamiętam :/
ja rezygnuje z forum badz tez facet a nie baba i zrezygnuj bo juz miales tyle banów ze i tak dalej bedziesz banowany trzymaj sie

"Bądż też facet ,a nie BABA ..."
No teraz znowu jesteś ważny,Pan Moderator,sorki pani Moderatorka Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-19, 20:43:17
Top użytkownik
patusX nie jest babą .pracowaliście w tej samej firmie w różnym czasie .patusX to ekspert w klimatyzacji .Skspert,jeśli chcesz go upolować mam jego telefon .
  • Odpowiedz

skspert

2011-03-19, 20:53:41
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):patusX nie jest babą .pracowaliście w tej samej firmie w różnym czasie .patusX to ekspert w klimatyzacji .Skspert,jeśli chcesz go upolować mam jego telefon .

Nie potrzebuję jego telefonu.Po prostu rozśmieszyło mnie takie zachowanie,chłopiec się obraził i zabrał zabawki,ale przecież musi gdzieś udawać fachowca i wrócił jako dziewczynka (baba) Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Nie powinien teraz wymagać aby ktoś inny miał rezygnować z forum,zwłaszcza tak fachowego forum.
  • Odpowiedz

bxz

2011-03-19, 21:15:20
Zaawansowany użytkownik
skoro forum jest nie fachowe, to co tu robisz? Przecież jesteś fachowcem?
Nie podoba się, to wyp....(nie wchodź Big Grin) - proste.
NO
  • Odpowiedz

skspert

2011-03-19, 21:22:09
Nowy użytkownik
bxz napisał(a):skoro forum jest nie fachowe, to co tu robisz? Przecież jesteś fachowcem?
Nie podoba się, to wyp....(nie wchodź Big Grin) - proste.

Co tu robię?dobrze się bawię,wasze porady to fajny kabaret.
Poza tym fajnie jest wiedzieć kto nie mając pojęcia o chłodnictwie udaje fachowca.Przecież to jest główny powód,że nikt nie przyznaje się jakie ma w tym kierunku wykształcenie. Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Napiszcie jeszcze coś cxiekawego,np.jak usunąć nieszczelność przy pomocy gumy do żucia. Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa