Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przebicia

11 Odpowiedzi, 8473 Wyświetleń

miezala5

2011-04-11, 05:19:14
Top użytkownik
Jakich przebiciowych wierteł uzywacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do brzebic i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na poczatek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzet elektryczny!Smile
Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-04-11, 05:31:47
Top użytkownik
Witam

Nie 55mm tylko wszystko co ma 65-67mm. Wtedy masz otwór do małych i dużych ścienniaków. Najlepiej mieć wiertnice z możliwością pracy na sucho. Do tego statyw w razie żelbetu oraz komplet wymiennych otwornic. Laserowa do cięcia na sucho i do żelbetu na mokro. Przebiciówke Boscha też warto mięć jak już to 65/450 i 65/1000, komplet żeby nie zajeździć młota a mieć możliwość przejścia przez grube mury. Przebiciówki są fajne ale robią spustoszenie na końcu wiercenia jak w porę nie zorientuje się operator Big Grin

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

byniom

2011-04-11, 05:47:34
Moderator
Uzywam koronki fi 68/450 a do grubszych ścian przebiciówki fi65/1000, młot boscha
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

llort

2011-04-11, 18:16:06
Zaawansowany użytkownik
W grodzie Kopernika na starówce to tylko niepotrzebny gadżet do dżwigania. :/ W normalnych montażach ok.Fi zależy od mocy i średnicy rurociągów Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

gadas

2011-04-11, 18:53:40
Użytkownik
miezala5 napisał(a):Jakich przebiciowych wierteł używacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do przebić i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na początek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzęt elektryczny!Smile
Podzielcie się swoimi doświadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R
Wierć dwie obok siebie o mniejszej średnicy.
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-04-11, 19:33:07
Użytkownik
Jak będę miał okazję to pokaże wam sposób w jaki zamontowali w aptece splita :/ w szoku byłem :/ co do otworów nie widzę problemu w wywierceniu otworu fi 65 z racji tego że i tak później idzie do środka pianka wypełniająca. W większym otworze łatwiej i wygodniej jest ułożyć całą instalację Smile
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-04-11, 19:36:32
Moderator
Witam. My stosujemy fi 55 do instalacji do 1/4 i 1/2. Fi 65 do 5/8 a fi 80 do multi i rekuperatorów. Do tego mamy przedłużkę HILTI i z nią możemy wiercić otwory do 100cm. W korony nie ma co oszczędzać bo dobry sprzęt zwraca się już po kilku montażach. Pzdr
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-04-12, 05:12:19
Top użytkownik
gadas napisał(a):
miezala5 napisał(a):Jakich przebiciowych wierteł używacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do przebić i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na początek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzęt elektryczny!Smile
Podzielcie się swoimi doświadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R
Wierć dwie obok siebie o mniejszej średnicy.
Witam

Jak już to cztery. 20mm na 1/4. 30mm na 3/8 lub 1/2, 20mm na Nibco, 12mm na kabel Big Grin

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

byniom

2011-04-12, 05:28:05
Moderator
miezala5 napisał(a):Jakich przebiciowych wierteł uzywacie!
Czeka mnie niedlugo nabycie sprzetu do brzebic i ciekawy jestem na czym pracujecie!
1000mm znana firma niemiecka 55fi to prawie 800pln - jak zwykle kupa kasy na poczatek!Wink
Do tego jeszcze trzeba dobry sprzet elektryczny!Smile
Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami w temacie "dziurek"
!Smile
Pozdrawiam!
R
To jest oczywiste że na początku trzeba wydać "kupa kasy". Każdy by chciał najpierw zarobić a potem kupować sprzęt ale tak się nie da co do cen wierteł i koronoek to dobry sprzęt musi kosztować ale masz pewnośc że nie zawiedzie . Mnie kiedyś nagle wyskoczyła robota i musiałem kupić wiertło fi 65 o długości 1000mm i jak podliczyłem to większość co zarobiłem na montażu to poszła w to wiertło ale już wkrótce zaczeło na siebie zarabiać i potem sie spłaciło więc nie można tak narzekać ze to kosztuje aż tyle bo z profesjonalnym sprzętem wygodnbiej sie pracuje a i klient też jest zadowowlony że zrobiło się mu dziurkę a nie rozkuło otworu wielkości wiadra
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-12, 05:28:22 przez byniom.)
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-04-12, 07:17:34
Użytkownik
Co wy na to?
[Obrazek: ratioqk.jpg]
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

miezala5

2011-04-12, 07:44:46
Top użytkownik
Niezle wyglada!
Podobny system mielismy w firmie wlasnie z dokrecanymi przedluzkami!
Musial by sie wypowiedziec ktos kto tego uzywa jak z trwaloscia glowicy i weglikow!
fi 52 - 507pln za sama glowice
wiertlo pilot -67
Przedluzka 28cm - 190pln
Slimak transportowy - 240pln
uchwyt - 250
Troszku sie nazbiera!Jeszcze z trzy przedluzki!Czasami je ciezko odkrecic ale raczej we dwuch zawsze szlo!Smile
Jak sie sprawuja te Bosche przebiciowe nie skrecane cale?
System fajny!
Pozdrawiam!
R
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa