Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja do małego pokoju 16 m2

7 Odpowiedzi, 8883 Wyświetleń

WszystkieNickiZajęte

2011-03-28, 17:09:52
Nowy użytkownik
Szczerze mowiąc nie mam zielonego pojęcia o klimatyzacji. Mieszkałem 2 miesiące w mieszkaniu z klimatyzatorem (był w oknie, odprowadzał wodę) i muszę przyznać że przy 35 stopniach w cieniu (nie, nie Polska) był świetnym rozwiązaniem. Nie wiem czy lepszy bylby jakiś przenośny czy montowany na stale pomóżcie proszę.
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-03-28, 18:38:59
Użytkownik
montowany na stałe, SPLIT Inverter.
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

gadas

2011-03-28, 19:09:08
Użytkownik
KlimTech napisał(a):montowany na stałe, SPLIT Inverter.
Na stałe to pojęcie względne ...
Niby były na stałe a z apteki agregaty ukradli Smile

WszystkieNickiZajęte napisał(a):Szczerze mowiąc nie mam zielonego pojęcia o klimatyzacji. Mieszkałem 2 miesiące w mieszkaniu z klimatyzatorem (był w oknie, odprowadzał wodę) i muszę przyznać że przy 35 stopniach w cieniu (nie, nie Polska) był świetnym rozwiązaniem. Nie wiem czy lepszy bylby jakiś przenośny czy montowany na stale pomóżcie proszę.

Co do tematu to kolego masz małe pomieszczenie wystarczy w lodówce drzwi uchylić Wink
? a tak poważnie też uważam że inverter to najlepsze rozwiązanie bo ciche i oszczędne .
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-03-28, 19:23:14
Użytkownik
Te wszystkie przenośne są głośne i upierdliwe, bo w niektórych modelach nie ma grzałki, która odparowuje skropliny i wanienkę z wodą trzeba opróżniać samodzielnie. Jeżeli chcesz schłodzić mały pokój to zainteresuj się jakąś serią mini Smile
  • Odpowiedz

gadas

2011-03-28, 20:22:33
Użytkownik
KlimTech napisał(a):Te wszystkie przenośne są głośne i upierdliwe, bo w niektórych modelach nie ma grzałki, która odparowuje skropliny i wanienkę z wodą trzeba opróżniać samodzielnie. Jeżeli chcesz schłodzić mały pokój to zainteresuj się jakąś serią mini Smile
To jeszcze można dodać że mają mały przepływ powietrza, zazwyczaj kiepską klasę energetyczną, zajmują dużo miejsca.
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-03-28, 20:55:48
Użytkownik
i trzeba wykuć spory otwór w ścianie bo jak się rurę wystawi przez uchylone okno to nic nie da Smile
  • Odpowiedz

gadas

2011-03-30, 08:24:43
Użytkownik
seniorbiovital napisał(a):otworzenie okna powinno załatwić sprawę, wstaw wentylator, klimatyzatory pobierają dużo prądu

Wentylatory też prąd pobierają więc pozostaje tylko otwarcie okna oraz drzwi w celu zrobienia przeciągu Wink
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa