Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

CPS vs Refco

10 Odpowiedzi, 9908 Wyświetleń

gadas

2011-04-07, 20:57:27
Użytkownik
Mam pytania do was może ktoś ostatnio sobie sprzęt kupował i może doradzić co wybrać .
Sprzęt mój wymaga wymiany jest zniszczony i boję się że w sezonie coś się wysypie kompletnie .
Może podpowiecie ...
1) CPS-VP6D wydaje mi się lepszą pompą od Refco RL4
2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje
3) CPS-RL700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem)
4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęcie Wink
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-07, 21:01:44
Zaawansowany użytkownik
cc220 uzywam i nie mam powodów do narzekania
  • Odpowiedz

gadas

2011-04-07, 21:04:13
Użytkownik
bartekw napisał(a):cc220 uzywam i nie mam powodów do narzekania
Też mi się bardzo podobała dopóki dzisiaj nie obmacałem CC800A i teraz mam dylemat bo różnica $$$ znaczna
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-07, 21:08:17
Zaawansowany użytkownik
na pewno mocniejsza i przede wszystkim nowsza wersjaSmile
  • Odpowiedz

gadas

2011-04-07, 21:16:08
Użytkownik
Plastic fantastic taki sam co w cc220
Tu jest zdjęcie CC800A
[Obrazek: CPS-CC800A_medium.jpg]
ale funkcjonalność już większa
http://www.cpsproducts. /site/ProductsHTML/ChargingScales.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-07, 21:16:35 przez gadas.)
  • Odpowiedz

wit

2011-04-08, 08:52:10
Top użytkownik
gadas napisał(a):1) CPS-VP6D wydaje mi się lepszą pompą od Refco RL4
nie wiem -sam używam starej prawie 40-sto letniej Ruskiej pompy i nie wymieniłbym na żadną inną nowoczesną...
w firmie gdzie kilka lat robiłem używaliśmy CPS-ów -intensywnie używane sypały się średnio po 2-latach.

gadas napisał(a):2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje

w firmie używaliśmy cc220 -sam też takiej używam -dokładne i niezniszczalne wagi -bardzo polecam

gadas napisał(a):3) CPS-RL700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem)

cps-rl700 nie znam -używaliśmy niższych modeli -400 lub 600 -obie mało trwałe, obie kiepsko sobie radzą -głównie za małe skraplacze. da się odzyskać 3kg z klimy. odzyskać tym 15kg to już wyzwanie.

Refco Plus-8 -totalna porażka... padła tydzień po kupieniu przy pierwszym użyciu. wymieniona gwarancyjnie -padła po pół roku... wymieniona sprężarka... dalszych losów nie znam .... może po prostu trafił się pechowy -wadliwy egzemplarz.

gadas napisał(a):4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęcie Wink
a co to -rozwalcarka? to zdecydowanie "dziadkową" polecam.

ogólnie podobno refco jest obecnie jedyną firmą robiącą narzędzia chłodnicze nie w chinach...
cps, mastercool -wszystko z Chin i jedynie własne metki... nie wiem ile w tym prawdy...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-08, 08:52:30 przez wit.)
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-04-08, 15:01:02
Zaawansowany użytkownik
CPS-FT800FN - mam na stanie ale rzadko używam...wiadomo jak masz "dziadkową" to chyba nic innego nie potrzebujesz. generalnie nie ma się do czego przyczepić...no i fajnie wygląda Smile
  • Odpowiedz

Konrad

2011-04-11, 10:52:31
Nowy użytkownik
gadas napisał(a):Mam pytania do was może ktoś ostatnio sobie sprzęt kupował i może doradzić co wybrać .

VP6D to dobra pompa, świetny stosunek ceny do wydajności i jakości.

Cytat:2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje

CC220 jest ok, natomiast wystrzegaj się wag Refco (szczególnie Ref Meter Octa). Nagminnie sypią się wyświetlacze.
Szkoda, bo poza tym to całkiem fajna waga, sporo dokładniejsza niż CPS.

Cytat:3) CPS-RL700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem)

Stacje odzysku Refco są OK, ale ceny z kosmosu. Porównaj sobie ile kosztuje Plus-8 i CPS CR600EC. Głowy sobie nie dam uciąć, ale wygląda na to że z tej samej fabryki wychodzą, a różnica w cenie ze 60-70%.
W dobrej cenie są też Aspen EcoWarrior. To ta sama firma od popularnych pompek Mini Orange.

Cytat:4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęcie Wink

Jeśli chodzi o kielicharki to nie będę oryginalny - tylko "dziadkowe". Jedyne "przeciw" może stanowić ciasny budżet, ale tak poza tym to nie ma sobie równych.
  • Odpowiedz

gadas

2011-04-11, 18:36:29
Użytkownik
Konrad napisał(a):
gadas napisał(a):Mam pytania do was może ktoś ostatnio sobie sprzęt kupował i może doradzić co wybrać .
To tylko potwierdzasz moje przypuszczenia po za tym cenowo też na korzyść CPS VP6D .
Już rozmawiałem i wstępnie sobie zamówiłem w maju koszty będę robił więc wszystko hurtem kupię.

Konrad napisał(a):
gadas napisał(a):2) CPS-CC220/CPS-CC800A lub Refco i rozbudować o opcje
CC220 jest ok, natomiast wystrzegaj się wag Refco (szczególnie Ref Meter Octa). Nagminnie sypią się wyświetlacze.
Szkoda, bo poza tym to całkiem fajna waga, sporo dokładniejsza niż CPS.
Moja waga była w serwisie 2 razy więc już ryzykować nie chcę kupię nową.
Teraz tylko CPS CC220 czy CPS-CC800A pierwszą mają znajomi już długo i twierdzą że jest ok

Konrad napisał(a):
gadas napisał(a):3) CPS CR700 czy ?? coś zupełnie innego może Refco Plus-8 (nie mam do tej pory pożyczałem)
Stacje odzysku Refco są OK, ale ceny z kosmosu. Porównaj sobie ile kosztuje Plus-8 i CPS CR600EC. Głowy sobie nie dam uciąć, ale wygląda na to że z tej samej fabryki wychodzą, a różnica w cenie ze 60-70%.
W dobrej cenie są też Aspen EcoWarrior. To ta sama firma od popularnych pompek Mini Orange.
Skłaniam się na zakup CPS CR700 ponieważ mam kontakt z człowiekiem który sprzedaje je w USA i ma je w dobrej cenie .
Więc nawet jeśli przyjdzie dopłacić cło,vat czy co tam jeszcze będę musiał to wyjdzie mi stacja za max 3,5-4K.
Co do symbolu to byka wstawiłem chodziło oczywiście o CPS CR700 literówka .

Konrad napisał(a):
gadas napisał(a):4) CPS-FT800FN bo mi się podoba zdjęcie Wink
Jeśli chodzi o kielicharki to nie będę oryginalny - tylko "dziadkowe". Jedyne "przeciw" może stanowić ciasny budżet, ale tak poza tym to nie ma sobie równych.
Kasa jest Smile

ale znalazłem kielicharkę w ofercie CPS FT800FN co o niej sądzicie ?
[Obrazek: cps_ft800fn_b.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-11, 19:14:48 przez gadas.)
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-04-12, 03:24:25
Zaawansowany użytkownik
Miałem do czynienia, kielich zrobisz , jest mimośród i sprzęgiełko. Koledzy używali a tak gdzieś po 3 latach nie wszystko działa. Nie wiem jak z ceną ale do dziadkowej gruchy to się nie umywa.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa