Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Umowa z klijentem

8 Odpowiedzi, 9840 Wyświetleń

miezala5

2011-04-22, 09:32:19
Top użytkownik
Po Świetach oddaje swoje pierwsze trzy klimy na swoim!Smile
Pomijajac fakt podbicia gwarancji i tp prosze doswiadczeni koledzy powiedzcie mi jak wyglada sytuacja odnosnie przegladow gwarancyjnych?
Teoretyczni klijent moze wybrac sobie na przeglad ze strony firmy jakiej ma klimatyzacje dowolnego serwisanta!
Jak to rozegrac praktycznie zeby w okresie gwarancji robic przeglad tych jednostek?
Dziekuje za podpowiedzi!
Pozdrawiam i Życze Spokojnych Zdrowych i Gorących !!!Smile
Świąt WielkiejNocy
R
  • Odpowiedz

MrDober

2011-04-22, 09:54:45
Nowy użytkownik
Najlepiej mow o tym ze straci gwarance jak nie bedzie przegladow 1x przy tylko chlodzeniu 2x przy chlodzeiu i grzaniu lub gdy klima chodzi w serwerowni caly rok to tez 2x min w zaleznosci od zabrudzenia sklaplacza i parownika. Mow mu ze przez okres gwarancji twoja firma jest odpowiedzialna za przeglady i tez zaoferuj mu serwis max 7 dni od zgloszenia awari. Pewni inni beda pisac inne rozwiazania ale to lepiej dla ciebie bedziesz mial w cym przebierac Big Grin
  • Odpowiedz

popeye

2011-04-22, 15:13:27
Użytkownik
najważniejszym argumentem jest w/g mnie to ,że nikt nie bedzie znal lepiej tej klimatyzacji od tego kto ja montowal.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-04-23, 05:33:44
Top użytkownik
Witam

Te 7 dni to może lepiej nie, 24 godziny na interwencje po zgłoszeniu. Najlepiej to podpisz umowę serwisową. Prawda jest taka że to ty musisz pilnować tych przeglądów, więc zrób sobie grafik. Po każdym roku i tak odpada około 20-30% deklarujących się klientów z powodu jak to mówią ,,nie była(lub mało była)używana a siostrzenica ma komunię, rozumie pan?''
Co innego firmy, na tym się skup.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

miezala5

2011-04-23, 06:52:47
Top użytkownik
Bardzo Dziekuje za Bezcenne Rady!
Mogl by mi ktos podeslac na priv szablon jakiejs umowy serwisowej!
Bede bardzo Wdzieczny!
Pozdrawiam!
R
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-04-23, 07:27:09
Zaawansowany użytkownik
Weż przykład z mitsu jak podpiszesz umowę serwisową to dają 5 lat gwarancji a jak nie to rok. Jak nie będą serwisowac to stracą w ogóle gwarancję a nikt nie zna instalacji lepiej niż ten co montował. Trzeba trochę kija i trochę marchewki jak to w życiu... Dasz radę. Pozdro.
  • Odpowiedz

byniom

2011-04-23, 07:33:39
Moderator
Na rok to jest dla podmiotów natomiast dla osób prywatnych to jest dwa lata rękojmi bo tak stanowi u nas prawo.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

gadas

2011-04-27, 10:59:56
Użytkownik
Myślę że nie masz co się martwić, jak klienci będą zadowoleni z wykonanej przez ciebie pracy innej firmy szukać nie będą .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa