Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem zupełnie zielony w temacie instalacji klimatyzacji, a mój problem polega na tym, że mam znajomego, który naprawia lodówki i zaoferował się napełnić moją instalację czynnikiem chłodzącym. Do tego odgrzybienie i czyszczenie, już we własnym zakresie. Pytanie do Was drodzy forumowicze:
1. gdzie znajdę jakąś tabliczkę znamionową na której będzie informacja chociaż o modelu instalacji?
2. Ilość czynnika chłodzącego zapewne różni się w zależności od modelu klimy, u mnie siedzi klimatyzacja manualna, może ktoś miał do czynienia z tym modelem samochodu i wie np że montowano tam wyłącznie jeden model, taki i taki i wchodzi do niego tyle i tyle czynnika pod takim i takim ciśnieniem?
3. Jakie powinno być ciśnienie czynnika w układzie?
Za wszystkie informacje z góry dziękuję
1. gdzie znajdę jakąś tabliczkę znamionową na której będzie informacja chociaż o modelu instalacji?
2. Ilość czynnika chłodzącego zapewne różni się w zależności od modelu klimy, u mnie siedzi klimatyzacja manualna, może ktoś miał do czynienia z tym modelem samochodu i wie np że montowano tam wyłącznie jeden model, taki i taki i wchodzi do niego tyle i tyle czynnika pod takim i takim ciśnieniem?
3. Jakie powinno być ciśnienie czynnika w układzie?
Za wszystkie informacje z góry dziękuję
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY