Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

seat ibiza- działa klima?

7 Odpowiedzi, 15148 Wyświetleń

gooochab

2007-11-08, 17:02:51
Nowy użytkownik
Witam, kupiłam ostatnio ibizę z klimatronikiem. Po napełnieniu klimy facet powiedział, że nie działa agregat, bo silnik nie wchodzi na 1000 obrotów. Tylko, że ja mam wrażenie, że klima działa, nagrzewa i schładza bardzo szybko.

Jak można to sprawdzić? Na wyświetlaczu musi palić się AC? Albo taka zakręcona strzałka? Bo AC może się palić, ale nie słychać, żeby coś więcej prócz motoru chodziło. A ta strzałka nie chce się załączyć.

Nie miałam nigdy auta z klimą i nie bardzo wiem jak to ma chodzić. Pomóżcie!!!
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-11-08, 21:02:23
Moderator
zeby bylo 1000 obrotow moze wystarczy nacisnac pedal gazu a zakrecona strzałka to obieg wewnetrzny powietrza a zeby klima działala to trzeba sniezynke nacisnac na panelu i temperature ustawic na powiedzmy 20 stopni

pozdrawiam

radekklimat@wp.pl
500 236 866
  • Odpowiedz

gooochab

2007-11-09, 09:52:18
Nowy użytkownik
u mnie nie ma przycisku ze śnieżynką. Nie wiem, czy chodzi zwykły nawiew, czy klima. Nie ma różnicy po włączeniu z przyciskiem AC, a bez tego przycisku raczej.
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-11-09, 17:13:55
Moderator
po właczeniu klimy niech ktos ci sprawdzi czy sprzeglo na sprezarce sie zalacza a jesli nie to musisz jechac sprawdzic elektryke pod warunkiem ze gas jest w ukladzie
napisz mi jaki to ma silnik i podaj rok produkcji
  • Odpowiedz

gooochab

2007-11-09, 20:45:21
Nowy użytkownik
silnik 1.4 mpi rok produkcji 2001. Gaz jest napewno, bo naepłnialiśmy i jest szczelna. Jak można poznać, czy sprzęgło na sprężarce się załącza?
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-11-10, 19:47:55
Moderator
w momencie załaczenia sprezarki tarcza sprzegła jest załaczana elektromagnesem i obraca sie razem z kolem pasowym gdy jest rozłaczone to kolo sie obraca a tarcza stoi w miejscu co widac wyraznie
najlepiej to podjedz do warsztatu niech podłacza sie do klimy komputerem i jak co s bedzie nie tak to ci powiedza jaki to blad lub uszkodzenie i napisz mi jaki
  • Odpowiedz

kubaska

2007-11-11, 01:39:09
Nowy użytkownik
ustaw na panelu za pomocą przycisków regulacji temperatury low
i jeżeli klima jest sprawna to własnie wspomniane wczesniej sprzęgło załącza srężarkę
co dla laika oznacza że kręci się koło pasowe oraz to co jest w srodku czyli sprzęgło
a przy tym aluminiowa rurka szczególnie ta gruba musi byc bardzo zimna jeżeli nie
to nawet mimo tego że na sprężarce wszysko sie kręci a rurki są ciepłe oznacza usterke klimatyzacji
to wszysko oczywiscie w dużym skrócie i uproszczeniu pozdrawiam.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa