Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Domowa zamrażarko chłodziarka

9 Odpowiedzi, 11801 Wyświetleń

kubowy

2007-11-15, 13:49:42
Użytkownik
Witam mam pytanie
Problem taki: Urządznie jak w temacie jak się włączy to po wyłączeniu nie włącza się dopiero jak agrtagat wystygnie a to trwa to 2-3 godz. i tak od paru dni temp w chłodziarce rośnie do 15 oC. Myślę więc, że sprężarka pracuje aż ją termostat albo termik wyłączy. (agonia agregatu)
Ma ktoś inne wyjaśnienie.
pozdrawiam
  • Odpowiedz

senior

2007-11-15, 20:43:58
Zaawansowany użytkownik
sprawdź jaki pobiera prąd,może to tylko termik który często jest na zewnatrz, możesz go minąć, conajwyżej upalisz sprężarkę
  • Odpowiedz

kubowy

2007-11-15, 21:44:44
Użytkownik
Urządzenie rozruchowe wymieniłem na nowe i to samo, myślałem o termiku tym w wewnątrz agregatu.
  • Odpowiedz

gayetan

2007-11-16, 09:50:10
Nowy użytkownik
Mało danych, ale sprawdź czy nie uciekł czynnik z układu. Wtedy będzie ci sie kompresor przegrzewał i wyłacza się dopiero jak go termik rozłączy. No i będziesz miał te 15 stopni wewnątrz.
  • Odpowiedz

jacek7jacek

2007-11-16, 20:03:54
Nowy użytkownik
jesli twoja lodowka chodzi caly czas i nie osiaga w srodku temperatury np 4stopni to masz za malo freonu w obiegu,ale jesli chodzi dobze tzn schladza do np.4stopni i nie wlancza sie ponownie gdy temperatura wzrosnie do 15stopni to masz termostat do wymiany
  • Odpowiedz

bodzio

2007-11-17, 13:47:01
Zaawansowany użytkownik
Tylko danfosy mają termik wewnątrz. Zmostkuj termostat i zobacz czy będzie długo chodzić.
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-11-17, 17:11:07
Moderator
kazda sprezarka lodowkowa ma klixon(termik) wewnetrzny bo dzieki temu mozna zrobic odszranianie przez postoj czyli dopoki nie wystygnie wiec podniesienie sie temperatury o kilka stopni nie jest szkodliwe a poza tym towar jest przeciez schłodzony

pozdrawiam
  • Odpowiedz

senior

2007-11-17, 20:28:05
Zaawansowany użytkownik
termik który reguluje odtajanie, coś nowego.
mg_1 dokładnie. Jeśli sprężarkę wyłączy klixon np gdy do skraplacza przyklei się folia, kolejnym razem klixon może zadziałać już bezzasadnie, najlepiej jest sprawdzić prąd sprężarki
  • Odpowiedz

kubowy

2007-11-18, 16:06:55
Użytkownik
Padł agregat, zrobiłem przeszczep chodzi. Nie będę tłumaczył ale spaliło sie uzwojenie rozruchowe. Pare groszy za miedż było.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa