Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Lg mutli nabicie .

6 Odpowiedzi, 5110 Wyświetleń

mati11

2011-05-09, 21:15:27
Nowy użytkownik
Poszukuję osoby z okolic jastrzębie zdrój , cieszyn ew wodzisław żory do nabicia klimatyzacji LG multi MPS 2 jednostki wew .Całość o mocy 21k BTU .Interesuje mnie odzysk starego czynnika , sprawdzenie szczelności , zrobienie próżni i ponowne nabicie (dobicie ).Uprzedzam pytania z kąd brak czynnika .A mianowicie człowiek uczy się na swoich błędach , mielismy remąt i chcieliśmy poprostu przenieść jednostkę zwe w inne miejsce.Zakrenciłem zawory ale bez przepompowanie czynnika do j zwe i cześć gazu uciekła w świat.Jako że już mieliśmy przy niej jednego fachurę z działu chłodnictwa wolę poszukać kogoś konkretnego na forum .(fachura chciał zrobić próżnię kompresorkiem z lodówki a nie pompą prózniową więc na wstępie podziękowałem )
  • Odpowiedz

byniom

2011-05-10, 05:39:49
Moderator
Kolego w gogglach jest pełno firm które sie tym zajmują, chyba że ty chcesz taniego jak ten z pompa ze sprężarki a żeby zrobił bardzo solidnie jak ten co zatrudnia 20 osób. Tak to raczej się nie da i musisz się zdecydować sam , na twoim miejscu bym przeznaczył więcej funduszy i wezwał serwis typowy a nie gościa z kompresorem od lodówki.
Pozdrawiam.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-05-10, 10:20:07
Zaawansowany użytkownik
a Bielsko-Biała to gdzie, tam masz pare dobrych firm
  • Odpowiedz

mati11

2011-05-10, 12:20:45
Nowy użytkownik
Właśnie gość był z serwisu ,a bynalmniej ogłasza się naprawa lodówke , klimatyzacji urządzeń chłodniczych . Więc myślałem że jest konkretny .
  • Odpowiedz

llort

2011-05-10, 19:01:19
Zaawansowany użytkownik
W układzie miałeś kompot.Uciekły truskawki i sok.Pozostała woda i mniejsza kaloryczność.Na 90 procent masz mieszaninę czynnika a takich numerów się nie robi Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

klimart1

2011-05-11, 07:12:12
Nowy użytkownik
mati11 napisał(a):Poszukuję osoby z okolic jastrzębie zdrój , cieszyn ew wodzisław żory do nabicia klimatyzacji LG multi MPS 2 jednostki wew .Całość o mocy 21k BTU .Interesuje mnie odzysk starego czynnika , sprawdzenie szczelności , zrobienie próżni i ponowne nabicie (dobicie ).Uprzedzam pytania z kąd brak czynnika .A mianowicie człowiek uczy się na swoich błędach , mielismy remąt i chcieliśmy poprostu przenieść jednostkę zwe w inne miejsce.Zakrenciłem zawory ale bez przepompowanie czynnika do j zwe i cześć gazu uciekła w świat.Jako że już mieliśmy przy niej jednego fachurę z działu chłodnictwa wolę poszukać kogoś konkretnego na forum .(fachura chciał zrobić próżnię kompresorkiem z lodówki a nie pompą prózniową więc na wstępie podziękowałem )

Witam .

Napisz jaki tam czynnik śmigał Wink jak nie znalazłeś firmy moge podjechać i Ci to porobić .
Pozdrawiam.

ps. Jak zainteresowany to pisz na PW.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa